Kelmės r. įkliuvo du brakonieriai

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelmės rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai, vykdydami ikiteisminio tyrimo veiksmus, kovo 14 d., bendradarbiaujant su Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnais, apsilankė Kelmės r., Jucių kaime esančioje vyro (gim. 1967 m.) sodyboje. Čia užsukti pakvietė žinia apie sodybos šeimininko ir jo sūnėno (gim. 1996 m.) galimai vykdomas neteisėtas medžiokles.

 Kelmės r. įkliuvo du brakonieriai.<br> Telšių apskrities VPK nuotr.
 Kelmės r. įkliuvo du brakonieriai.<br> Telšių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2018, 5:34 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:39 PM

Kaip rašoma Telšių apskrities VPK pranešime, policijos pareigūnams aiškinantis aplinkybes, paaiškėjo, kad sodybos šeimininkas, kuriam leidimas laikyti ir nešioti ginklą panaikintas dėl įvykdyto smurto artimoje aplinkoje, savo sodyboje slėpė sūnėno neteisėtai įgytą šaunamąjį ginklą.

Nors sodybos šeimininkas neigė savo namuose laikantis ginklą, vis tik ūkiniame pastate, ties stogu esančioje slėptuvėje rastas daiktas, panašus į savadarbį graižtvinį šaunamąjį ginklą, ant kurio buvo pritaisytas optinis taikiklis, uždėtas garso slopintuvas. Ginklas galimai savadarbis, pagamintas naudojant lygiavamzdžio šaunamojo ginklo atskiras dalis bei kitas savadarbes dalis.

Apsilankymo Kelmės rajone metu, taip pat rastas orinis ginklas su optiniu taikikliu, įtariama, kad šio ginklo kinetinė galia yra dirbtinai sukelta. Kratos metu rasti ir du graižtviniam ginklui šaudyti skirti šaudmenys, penki 12 kalibro lygiavamzdžio šautuvo šoviniai bei 3 vnt. 308 kalibro graižtviniai šoviniai. Taip pat rasti du neteisėtai laikomi žvejybiniai tinklai.

Abu asmenys pareigūnams prisipažino vykdę neteisėtas medžiokles, parodė neteisėtas dvi įrengtas žvėrių viliojimo vietas (šėryklas), o taip pat prisipažino neteisėtai sumedžioję vieną šerną.

Šiems asmenims gresia administracinė atsakomybė už padarytus medžioklės taisyklių pažeidimus bei jie turės atlyginti padarytą žalą gamtai už neteisėtai sumedžiotą šerną.

Įtarimai pateikti abiem asmenims. Jiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.