Skriaudžiamos moters užtarėjas tapo žudiku

Kumščiais gindamas moterį nuo agresyvaus sugyventinio 36 metų kretingiškis Žydrūnas Perlibas persistengė – nuo jo smūgių smurtautojas mirė. Žudiku tapęs vyras pasiųstas į pataisos namus.

Kretingalės gyventojas Ž.Perlibas nuteistas už tai, kad nužudė smurtautoją.<br>G.Pilaičio nuotr.
Kretingalės gyventojas Ž.Perlibas nuteistas už tai, kad nužudė smurtautoją.<br>G.Pilaičio nuotr.
Klaipėdos apygardos teisme Ž.Perlibas slėpė savo veidą.<br> G.Pilaičio nuotr.
Klaipėdos apygardos teisme Ž.Perlibas slėpė savo veidą.<br> G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Mar 20, 2018, 9:15 PM, atnaujinta Mar 21, 2018, 9:25 AM

Kretingalėje (Klaipėdos r.) gyvenantis bedarbis Ž.Perlibas pernai rugpjūčio 14-ąją užsuko į 49 metų Alfonso Bružo namus aplankyti ten gyvenančios pusbrolio dukters.

Kieme jau vyko išgertuvės – iš kaimyno gavęs pinigų Ž.Perlibas į A.Bružo namus buvo atnešęs ne tik dovanų krikšto dukteriai, bet ir tris butelius vyno.

Smūgiai buvo mirtini

Įkaušęs A.Bružas ėmė priekaištauti penkeriais metais jaunesnei savo sugyventinei Ingai Vitkauskaitei – pavėsinėje su vyrais sėdinčią moterį išvadino kale, o paskui puolė ją mušti.

Pakilęs nuo stalo Ž.Perlibas mėgino nuraminti šeimininką – apstumdė, tris kartus smogė jam į veidą. Krauju pasruvęs A.Bružas nuslinko į metalinį vasarnamį, o kompanija toliau girtuokliavo.

Pasijutęs blogai A.Bružas atgulė į lovą, o paskui ėmė silpti.

Iškviesti medikai jį išgabeno į Gargždų ligoninę komos būsenos. Ten vyriškis ir mirė nuo sunkių galvos sužalojimų.

Savo auką lankė ligoninėje

Policijos sulaikytas Ž.Perlibas iškart pripažino savo kaltę, apgailestavo svetimuose namuose įsivėlęs į konfliktą ir nesuvaldęs kumščių.

„Tą vakarą Alfonsas vėl blaškėsi, visi žinojo, kad jis nuolat skriaudžia Ingą. Perspėjau, kad negalima mušti moterų, bet jis neklausė. Nenorėjau jo nužudyti“, – teisinosi Ž.Perlibas.

Kitą dieną pamatęs, kaip atrodo sumuštasis, Ž.Perlibas jo atsiprašė, siūlėsi iškviesti medikus. Susitaikę vyrai ta proga išgėrė butelį degtinės. Mušeika A.Bružą lankė ir ligoninėje.

Klaipėdos apygardos teismas konstatavo, kad mušdamas auką Ž.Perlibas suvokė, ką daro ir kuo viskas gali baigtis. Vyrui už tyčinį nužudymą skirta 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

Moteris kentė smūgius

Teisme liudiję A.Bružo kaimynai prisiminė, kad vyras nuolat girtuokliaudavo, apsvaigęs nuo alkoholio I.Vitkauskaitę, su kuria kartu gyveno 15 metų, talžydavo kaip bokso kriaušę.

„Mama vaikščiodavo nusėta mėlynių. Gydėsi ligoninėje, kai patėvis jai išmušė dantis. Neapsikentusi ir pati kartais jam suduodavo, bet niekam nesiskundė – susitaikė su tokia lemtimi“, – pasakojo I.Vitkauskaitės duktė.

Teisėja Aurelija Sadauskaitė pažymėjo, kad dėl to, kas įvyko, iš dalies kaltas ir savo sugyventinę skriaudęs A.Bružas – jo elgesys išprovokavo Ž.Perlibo agresiją.

Išžagino mažametę

Prieš tris mėnesius Klaipėdos apygardos teisme Ž.Perlibas išklausė dar vieną nuosprendį už labai sunkų nusikaltimą – mažametės išžaginimą.

Pridėjus pusę bausmės už ankstesnį nusikaltimą, žagintojas ir žudikas pataisos namuose iš viso turės praleisti 14 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.