Prieš apsivogusią moterį smurtavę policininkai atsisveikino su pareigomis

Tarnybinio patikrinimo metu nustatyta, kad du Varėnos rajono policijos komisariato pareigūnai smurtavo prieš parduotuvėje apsivogusią moterį, pranešė Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

 Prieš apsivogusią moterį smurtavę policininkai atsisveikino su pareigomis.<br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
 Prieš apsivogusią moterį smurtavę policininkai atsisveikino su pareigomis.<br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2018, 4:31 PM, atnaujinta Mar 26, 2018, 4:59 PM

Vasario 6 dieną 38-erių metų moteris Varėnos prekybos centre, buvo sulaikyta apsaugos darbuotojo dėl alkoholinių gėrimų vagystės.

Atvykus policijos pareigūnams moteriai buvo surašyti trys administracinių nusižengimų protokolai dėl smulkios vagystės, policijos pareigūno garbės ir orumo įžeidimo ir pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymo. 

Vėliau gautas moters skundas, kad prieš ją pareigūnai neteisėtai naudojo smurtą.

Vadovaujantis pateiktais duomenimis, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto ir vidaus tyrimų skyriuje buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas ir tęsiamas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo, kurį kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.

Tarnybinio patikrinimo metu nustatyta, kad prekybos centro apsaugos darbuotojų tarnybinėse patalpose policijos pareigūnai prieš sulaikytą moterį neteisėtai naudojo fizinį smurtą. 

Remiantis atlikto tarnybinio patikrinimo išvada, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko įsakymu abu Varėnos rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyriausieji patruliai buvo atleisti iš vidaus tarnybos už pareigūno vardo pažeminimą.

Vieno iš pareigūnų vidaus tarnybos stažas yra 25 metai, kito – 7 metai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.