Generalinė prokuratūra prašo Rusijos pareigūnų apklausti buvusius „Snoro“ vadovus

Generalinė prokuratūra su teisinės pagalbos prašymu kreipėsi į Rusijos Federacijos generalinę prokuratūrą dėl buvusio banko „Snoras“ vadovų ir akcininkų galimų nusikalstamų veikų. Pranešama apie Vladimirui Antonovui ir Raimondui Baranauskui pareikštus įtarimus. Lietuvos generalinė prokuratūra prašo minėtos institucijos supažindinti juos su jiems pareikštais įtarimais ir juos apklausti.

Generalinė prokuratūra prašo Rusijos pareigūnų apklausti buvusius „Snoro“ vadovus.<br>AP nuotr.
Generalinė prokuratūra prašo Rusijos pareigūnų apklausti buvusius „Snoro“ vadovus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-27 16:20, atnaujinta 2018-03-27 17:19

Š. m. vasario 28 d. Vilniaus apylinkės teismas patenkino Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų departamento prokuroro prašymus pripažinti įtariamaisiais V. Antonovą ir R. Baranauską, kurie šiuo metu slapstosi Rusijos Federacijoje ir nėra pasiekiami Lietuvos teisėsaugai atliekant ikiteisminį tyrimą dėl įtariamų banko „Snoras“ vadovų ir akcininkų nusikalstamų veikų.

Ikiteisminis tyrimas dėl galimo banko „Snoras“ turto pasisavinimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir pinigų plovimo buvo pradėtas 2011 metais. Minimiems asmenims slapstantis nuo teisėsaugos institucijų buvo surašyti pranešimai apie įtarimus, jų atžvilgiu buvo išduoti ir dabar galiojantys Europos arešto orderiai.

Šiuo metu abu minėti asmenys yra įtariami piktnaudžiavimu, turto pasisavinimu, turto iššvaistymu, nusikalstamu bankrotu, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu, dokumento suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu.

2017 m. spalį Seimas priėmė atitinkamas Baudžiamojo proceso kodekso pataisas, kurios nustatė, kad ikiteisminiuose tyrimuose dėl nusikaltimų, kuriais padaryta didelė žala ir kuriuose įtariamas asmuo yra ne Lietuvos teritorijoje ir negali būti išduotas ar perduotas Lietuvai, prokuroras turi kreiptis į ikiteisminio tyrimo teisėją su prašymu pripažinti tokį asmenį įtariamuoju. Šie įstatymo pakeitimai sudarė sąlygas tęsti tokius ikiteisminius tyrimus ir vėliau teisti besislapstančius asmenis jiems nedalyvaujant teismo procese.

„Snoro“ banko veikla Lietuvos Vyriausybės sprendimu buvo sustabdyta 2011 metų lapkričio 16 dieną. Lapkričio 24 dieną Lietuvos bankas kreipėsi į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo, o bankroto byla „Snorui“ buvo iškelta 2011 metų gruodžio 7 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.