Kalėjimo vengusį vagį į kampą užspeisti pavyko tik su trimis tarnybiniais šunimis

Pirmadienį Klaipėdos apskrities VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 1-ojo skyriaus pareigūnai, organizavę operaciją su kolegomis iš Šiaulių apskrities VPK, apsupę mišką ir pasitelkę kinologus, Šiaulių rajone sulaikė nuo bausmės už vagystę stambiu mastu besislėpusį vyrą.

 Kalėjimo vengusį vagį pareigūnams į kampą užspeisti pavyko tik su trimis tarnybiniais šunimis.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
 Kalėjimo vengusį vagį pareigūnams į kampą užspeisti pavyko tik su trimis tarnybiniais šunimis.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2018, 8:49 AM, atnaujinta Mar 28, 2018, 8:54 AM

Kaip rašoma Klaipėdos apskrities VPK pranešime, 1989 m. gimęs nuteistasis pradingo iš Plungės rajono policijos pareigūnų akiračio po vasario 22 d. jam paskelbto teismo nuosprendžio: realios vienerių metų laisvės atėmimo bausmės paskyrimo.

Paiešką atlikusių kriminalistų duomenimis, vyras iš pradžių slapstėsi Kretingos rajone, paskui – negyvenamoje ūkininko sodyboje, esančioje prie pat nemažo miško Šiaulių rajone.

Policininkų žiniomis, nuteistasis neturėjo ramybės ir joje: nuolat stebėdavo aplinką ir, pamatęs atvažiuojantį automobilį ar kita ką įtartina, tuoj sprukdavo į mišką slėptis.

Vyras nuolat keisdavo mobiliuosius telefonus, jų korteles. Sulaikymo metu, pas jį irgi aptikti trys telefonai, kelios kortelės.

Sulaikymo dieną, pastebėjęs policijos pareigūnų automobilį, bėglys taip pat pasislėpė miške. Tačiau abiejų apskričių pareigūnų gretos buvo gana gausios, tad jie apsupo mišką, kad ieškomasis negalėtų iš jo pasitraukti. Tuo metu prie operacijos prisijungė ir Šiaulių apskrities policijos kinologai su trimis tarnybiniais šunimis.

Keturkojai „pareigūnai“ apie pietus, 13 val. 30 min., pamiškėje, visiškai apleistame pastate, surado teismo paskirtos bausmės vengusį vyrą. Tikėtina, kad dabar kaltininko laisvė bus atimta dar ilgiau, kadangi pareigūnai pradės naują ikiteisminį tyrimą dėl bausmės vengimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?