Klaipėdoje „Aras“ sučiupo pasikėsinimą į pareigūnus rengusius vyrus

Trečadienio rytą Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Imuniteto valdybos ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto valdybos pareigūnai, Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnai, pasitelkę Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojus, sulaikė 2 vyrus, kurie įtariami neteisėtai rinkę informaciją apie pareigūnus bei rengęsi sutrikdyti jų sveikatą.

Klaipėdoje „Aras“ sučiupo į pareigūnus pasikėsinimą rengusius vyrus.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Klaipėdoje „Aras“ sučiupo į pareigūnus pasikėsinimą rengusius vyrus.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-11 13:48, atnaujinta 2018-04-11 17:12

Kaip rašoma Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjo Ramūno Matonio išplatintame pranešime, pas įtariamuosius atliktos kratos. Vienas iš sulaikytųjų yra advokato paslaugas teikiantis asmuo.

„Įtariama, kad šie vyrai rengė pasikėsinimą į Klaipėdos apskrities VPK padalinio vadovą ir Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorą. Šiuo metu vyksta intensyvūs ikiteisminio tyrimo veiksmai, todėl daugiau apie šį tyrimą komentarų nebus siekiant nepakenkti tolimesnei šio tyrimo sėkmei“, - rašoma R.Matonio pranešime.

Policija atkreipia dėmesį, kad pareigūnai ne pirmą kartą susiduria su bandymu juos įbauginti, kada yra kėsinamasi į jų sveikatą ar asmeninį turtą. Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas teigia, kad tokie bandymai visuomet sulauks griežto teisėsaugos atsako.

„Visi, kurie išdrįs kėsintis į pareigūnų gyvybę, sveikatą ar turtą, sulauks negailestingo policijos atsako. Į tokius įvykius žiūrime labai rimtai, todėl nusikaltimai prieš pareigūnus beveik visuomet yra operatyviai išaiškinami arba užkardomi, o asmenys patraukiami atsakomybėn“ – Policijos departamento pranešime cituojamas Linas Pernavas.

Pareiškė įtarimus

„Įtarimai pareikšti dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimą, taip pat vienu atveju – dėl organizavimo sunkiai sutrikdyti dviejų žmonių sveikatą, kitu atveju – dėl dalyvavimo šioje veikloje“, – BNS sakė tyrimą kontroliuojantis Klaipėdos apygardos prokuroras Aivaras Velutis. 

Prokuroro teigimu, įtarimai dėl nusikaltimo organizavimo yra pareikšti advokatui.

Pasak jo, pareigūnai buvo sekami siekiant sutrikdyti jų sveikatą – užpulti ir sužaloti fiziškai.

„Žmonės galvojo, kad problemas reikia spręsti taip. (..) Mes tai siejame su pareigūnų profesine veikla, su jų veiksmais tam tikruose ikiteisminiuose tyrimuose, kuriuose advokatas galėjo turėti interesų “, – BNS sakė bylos tyrimą kontroliuojantis prokuroras.

Sulaikytas teisininkas advokato praktika vertėsi seniai – iki dviejų dešimtmečių. 

Kitas asmuo – policijai žinomas, anksčiau teistas.

„Jis būtų kaip ir vykdytojas visoje šioje istorijoje“, – BNS sakė A.Velutis.

Kol kas abu vyrai sulaikyti 48 valandoms. Kol kas nežinoma, ar bus kreiptasi į teismą dėl jų suėmimo.

„Nevisiškai taip. Situacija sudėtingesnė, tai buvo daugiau advokato interesai“, – BNS sakė prokuroras, paklaustas, ar pareigūnai, prieš kuriuos buvo rengiamas pasikėsinimas, vykdė ikiteisminius tyrimus, susijusius su antruoju sulaikytu asmeniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.