Dėl telefoninio teroristo skambučio Londone buvo patikrinti du į Vilnių skridę lėktuvai

Pagrasinus sprogimu lėktuve, trečiadienio vakarą vėlavo lėktuvo skrydis iš Londono į Vilnių. Jungtinės Karalystės policijos pareigūnai patikrino du orlaivius ir neradę sprogmenų leido jam kilti.

 Dėl telefoninio teroristo skambučio Londone patikrinti du į Vilnių skristi turėję lėktuvai.<br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
 Dėl telefoninio teroristo skambučio Londone patikrinti du į Vilnių skristi turėję lėktuvai.<br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2018, 9:18 AM, atnaujinta Apr 19, 2018, 11:34 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, trečiadienį apie 19 val. 08 min. Bendrajame pagalbos centre gautas anoniminis pranešimas, kad Vilniuje, Rodūnios kelyje, Tarptautiniame Vilniaus oro uoste, leisis iš Londono skrendantis lėktuvas, kuriame padėtas sprogmuo.

Įvestas planas „Skydas“, kuris vėliau atšauktas, nes atidėjus skrydį iš Londono ir patikrinus minėtą orlaivį sprogmenų jame neaptikta.

Kaip lrytas.lt sužinojo Vilniaus policijoje, skambinęs kol kas nežinomas vyras pranešė, kad į „Vilnių skrendančiame lėktuve padėta bomba, kuri po pusvalandžio sprogs“.

Bendrajame pagalbos centre lrytas.lt sužinojo, kad visų pirma paskambinęs anonimas paprašė sujungti su policija. Kai išgirdo, kad visą informaciją turi perduoti BPC operatorei, lietuviškai kalbėjęs vyras išbėrė grasinimus ir numetė ragelį.

Nustatyta, kad skambinta iš taksofono kažkur Žirmūnuose. Tačiau prie jo sulaikyti įtariamojo nepavyko.

Netrukus apie gautus grasinimus informavo ir Vilniaus oro uosto darbuotojai.

Vilniaus policija įvedė tokiais atvejais privalomą planą „Skydas“.

Pareigūnams netruko ilgai nustatyti, kad lėktuvas, kuriam grasinta, vis dar yra Londone. Tad apie grasinimus buvo informuoti anglai, jie patikrino du lėktuvus - turėjusį netrukus kilti ir dar vieną, turėjusį kilti į Vilnių kiek vėliau.

Neradus sprogmenų, lėktuvams leista pakilti, planas „Skydas“ Vilniuje nutrauktas.

Vilniaus pareigūnai teigia nežinantys, kurios aviakompanijos orlaiviui grasinta ir kokie orlaiviai buvo patikrinti.

Tačiau iš Londono oro uostų tvarkaraščių nesunku nustatyti, kad greičiausiai po grasinimų (laiko skirtumas - 2 val.) į orą turėjo kilti „Ryanair“ lėktuvas iš Lutono oro uosto (17 val. 45 min. vietos laiku).

Kiek vėliau (19 val. vietos laiku) į Vilnių iš Stanstedo oro uosto taip pat kilo „Ryanair“ lėktuvas. Galiausiai 21 val. 15 min. iš Lutono kilo „Wizzair“ orlaivis.

Telefoninis teroristas kol kas nenustatytas. Jo ieško policija.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.