Radviliškyje sučiupti Telšių lombardą apiplėšę broliai

Ikiteisminis tyrimas nustatė, kad praėjusių metų rudenį Telšiuose esanti lombardą apiplėšė du broliai iš Radviliškio. 

Radviliškyje sučiupti Telšių lombardą apiplėšę broliai.<br>Policijos nuotr.
Radviliškyje sučiupti Telšių lombardą apiplėšę broliai.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2018, 12:08 PM

Pernai lapkričio 6-osios rytą Telšiuose, Respublikos g., pastebėta, kad išgriovus sieną įsibrauta į lombardą. Įsibrovėliai pagrobė įvairių aukso bei sidabro dirbinių, pinigų, mobiliojo ryšio telefonų. Bendrovei buvo padaryta 15 tūkst. eurų siekianti turtinė žala.

Telšių apskrities VPK pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vagystės ir išsiaiškino, kad vagys galėjo būti ne vietiniai.

Portalo lrytas.lt duomenimis, išsidavė patys nusikaltėliai. Mat jie naudojosi pagrobtais mobiliojo ryšio telefonais. Kriminalistams išsiaiškinti, kas naudojasi vogtu telefonu, nėra pats sunkiausias darbas.

Nustatę, kad telefonais puikuojasi ne kartą už vagystes, chuliganizmą teisti radviliškiečiai broliai, pareigūnai dar juos stebėjo. Šią savaitę jie buvo sulaikyti, o per kratas surasta dalis iš lombardo dingusių daiktų.

Vienas įtariamasis nešiojo vogtą laikrodį, kitas kaklą buvo pasidabinęs net trimis auksinėmis grandinėlėmis.

 

Su įkalčiais pričiupti broliai kaltę pripažino. Tiesa, dar aiškinamasi, ar į lombardą buvo įsibrovęs vienas jaunėlis 28 metų brolis, ar šiame nusikaltime dalyvavo ir 33 metų vyresnėlis.

Kriminalistai įtaria, kad dalis vogtų daiktų dar nėra parduoti, o paslėpti kitose slaptavietėse. Yra įtarimų, kad broliai yra padarę ir daugiau nusikaltimų.

11 kartų jau teistą jaunėlį brolį Telšių apylinkės teismas leido laikyti suimtą du mėnesius. Šis radviliškietis laikomas nusikaltimo organizatoriumi ir pagrindiniu vykdytoju.

5 kartus teistams vyresnėliui skirta švelnesnė kardomoji priemonė. Šiam vyriškiui teismas paskyrė mėnesio trukmės intensyviają priežiūrą - įtariamasis privalės nešioti apykoję.

Įtariamiesiems gresia laisvės atėmimo bausmė iki aštuonerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.