Atostogaujantis pareigūnas Telšių parduotuvėje tramdė chuliganą

Telšiuose, Dariaus ir Girėno gatvėje esančioje parduotuvėje girtutėliam telšiškiui, kuris įžūliai kalbėjo su pardavėja, labai nepasisekė – eilėje stovėjęs pareigūnas paprašė chuligano liautis, tačiau jam nepaklusus iškvietė budinčius kolegas.

 Atostogaujantis pareigūnas Telšių parduotuvėje tramdė chuliganą.<br>Lrytas.lt nuotr.
 Atostogaujantis pareigūnas Telšių parduotuvėje tramdė chuliganą.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2018, 12:53 PM, atnaujinta May 14, 2018, 12:56 PM

Incidentas įvyko karštą šeštadienio rytą. Daugiabučių kvartale nedidelėje parduotuvėje prie prekystalio žmonės su pirkiniais stovėjo eilėje. Staiga atsiradęs vaikinas pradėjo reikalauti, kad pardavėja jam duotų cigarečių pakelį, kurį jis esą neseniai pirko, bet negavo. Pardavėja atsakė, kad jis išsinešė prekes, ant prekystalio nieko nepaliko.

Garsiai pretenzijas reiškęs akivaizdžiai įkaušęs vyriškis tuomet pareikalavo cigarečių, alaus ir sidro. Pardavėja paprašė eiti į eilės galą ir laukti kaip visi piliečiai. Eilėje lūkuriavę žmonės tyliai kalbėjo, kad jie taip pat laukia, tačiau persigėręs telšiškis nereagavo į aplinkinių pastabas, stovėjo priešais pardavėją ir įžūliu tonu reikalavo jį aptarnauti be eilės.

Tuomet į pardavėjos ir girto kliento ginčą įsiterpė eilėje stovėjęs Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Vaclovas Akavickis.

Į pareigūno prašymą ramiai elgtis ir eiti į eilės galą viešosios tvarkos pažeidėjas sureagavo audringai.

„Kas tu toks, ko man aiškini, gausi į galvą, nebevaikščiosi po šį mikrorajoną...“ – įsiuto vyriškis, kiekvieną savo žodį palydėdamas keiksmažodžių kruša.

Atostogaujančiam ir ledus pirkusiam pareigūnui nieko kito nebeliko, kaip perspėti keikūną, kad kvies policiją.

„Kviesk, nebijau“, – atrėžė chuliganas.

Išgirdęs, kad iškviesti policijos pareigūnai netrukus atvyks, įkaušęs telšiškis persimainė – bandė sprukti iš parduotuvės. Tad jį auklėjusiam V. Akavickiui teko saugoti, kol atvyko budintis policijos ekipažas. Tuo tarpu chuliganas parduotuvėje krėtė kvailystes: ir šoko, ir keikėsi, ir grasino...

Į Policijos komisariatą pristatytam 26-erių pažeidėjui nustatytas sunkus girtumas, 2,94 prom. Jam surašytas protokolas už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą.

Išvedus pažeidėją iš parduotuvės, darbuotojos V. Akavickiui papasakojo, kad pirkėjas anksčiau pirko cigaretes, kurias, ko gero, dėl girtumo pametė eidamas, ir, žinoma, padėkojo už tai, kad jas užtarė prieš chuliganą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.