Į teismo posėdį neatvykusiam advokatui Artūrui Šukevičiui skirta 750 eurų bauda

Vilniaus apygardos teismas 750 eurų bauda penktadienį nubaudė advokatą Artūrą Šukevičių už tai, kad jis nevykdė teismo nurodymo pasitikrinti blaivumą ir vėliau be pateisinamos priežasties neatvyko į kitą posėdį.

Į teismo posėdį neatvykusiam advokatui Artūrui Šukevičiui skirta 750 eurų bauda.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Į teismo posėdį neatvykusiam advokatui Artūrui Šukevičiui skirta 750 eurų bauda.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-18 12:31

„Paskirta 15 MGL bauda už nedalyvavimą be pateisinamos priežasties gegužės 10 dieną bei teismo nurodymų nevykdymą ir trukdymą nagrinėti bylą.

Kiekvienas proceso dalyvis – advokatas ar liudytojas – privalo vykdyti teismo nurodymus. Būna, kad ateina neblaivus liudytojas, iškviečiam policiją ir nustatom neblaivumą, žmonės sutinka pasitikrinti girtumą“, – BNS sakė teisėja Jurgita Kolyčienė.

Balandžio 19 dieną A. Šukevičiui teisėja iškvietė policiją, nes buvo įtariama, kad kaltinamasis advokatas atvyko neblaivus.

Be to, A. Šukevičius teismui nepateikė jokios pateisinančios medikų pažymos, dėl ko jis neatvyko į kitą posėdį, kuris buvo paskirtas gegužės 10 dieną.

Kaltinamasis ketvirtadienį teisme teigė, kad jaunystėje buvo patyręs sunkią galvos traumą, ir sutrinka sveikata kilus nervinei įtampai.

„Jūsų įgaliojimai nesustabdyti, jūs žinote tvarką, kad neatvykus į teismą, reikalinga nustatytos formos pažyma.

Mes visi turime ligų, bet mes einame į darbą, o jeigu negalime – pateikiame pažymas“ – teismo posėdyje ketvirtadienį sakė teisėja J. Kolyčienė.

Ji taip pat teiravosi, kodėl advokatas neįvykdė įpareigojimo per valandą nuvykti į gydymo įstaigą, pasitikrinti blaivumą ir teismui pristatyti pažymą.

A. Šukevičius pasakojo, kad kreipėsi į Vilniaus priklausomybės ligų centrą, medikai jam paaiškino, kad jis turės duoti kraujo blaivumui nustatyti. Tada jis vyko pas savo gydytoją į Šeškinės polikliniką.

„Aš tuo metu buvau blaivus, aš gydytojai paaiškinau, ką vartojau“, – teisme sakė A. Šukevičius.

Teisėja J. Kolyčienė pastebėjo, kad gydytoja pagal paciento teiginį padarė įrašą, kad jis vartojo medikamentą „Rameval“, pacientas nieko neprašė jos daryti dėl girtumo nustatymo.

Pasak teisėjos, į medikę kaltinamasis kreipėsi tik  apie 17 val. 15 min, o suplanuotas teismo posėdis turėjo vykti 13 valandą. Įtarus advokato neblaivumą, jis neįvyko, o A. Šukevičius teisėjos buvo įpareigotas per valandą kreiptis pas medikus dėl blaivumo nustatymo.

„Teismo nurodymų neįvykdėte. Kiekvienas asmuo turi vykdyti teismo nurodymus“, – sakė teisėja.

Prokuroras Rimas Juodis teismo prašė skirti baudą, nes vienas posėdis dėl A. Šukevičiaus kaltės buvo nurauktas, kitas neįvyko.

„Jis yra teisininkas, advokatas, nėra pašalintas iš advokatūros, puikiai žino įstatymus ir įpareigojimus, ką reikia padaryti.

Jis piktybiškai nevykdė teismo nurodymų, toks elgesys yra visiškai nepagarba teismui, prašau skirti baudą“, – sakė R. Juodis.

Advokatą A. Šukevičių ir bankroto administratorių Liną Lobeckį 2016 metų spalį sulaikė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Tyrimas pradėtas turint įtarimų, kad veikdami kartu L. Lobeckis ir advokatas A. Šukevičius reikalavo iš bankrutuojančios įmonės buvusio direktoriaus 15 tūkst. eurų kyšio už teisminio proceso sustabdymą ir dalį reikalauto kyšio priėmė.

Įmonės „Verslo administravimo ir teisės paslaugų biuras“ vadovas L. Lobeckis taip pat dirbo rinkimų komisijose per 2014 metų prezidento ir Europos Parlamento rinkimus. L. Lobeckis yra sakęs, kad jo narystė konservatorių partijoje yra sustabdyta.

Be kyšininkavimo L. Lobeckiui pareikšti kaltinimai ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis. Vyras sako, kad narkotikai liko nuo vakarėlių.

L. Lobeckis sako, kad byloje surinkta medžiaga neįrodo jo kaltės.

A. Šukevičius duodamas parodymus teisme teigė, kad kaltės dėl jam pareikštų kaltinimų visiškai nepripažįsta.

„Aš vykdžiau savo advokato pareigas, nematau jokio kyšio, aplinkybės buvo tokios, kad sudariau sutartį su „Revipa group“ įgaliotu asmeniu.

L. Lobeckis manė, kad įtartini sandoriai ir jie atitinka tyčinio bankroto požymius“, – sakė A. Šukevičius.

Jis sakė, kad byloje minimi pinigai buvo skirti bankrotui, tačiau teisėja priminė, kad pinigai atsirado pas L. Lobeckio giminaičius, be to, pinigų gavimas iš buvusio verslininko nebuvo įformintas dokumentais.

„STT agentams reikėjo palaukti ir viskas būtų buvę užpajamuota“, – teigė A. Šukevičius. Jis tikino, kad pinigų gavimo metu neturėjo reikiamų dokumentų jų gavimui įforminti.

Tuo metu prokuroras R. Juodis sakė, kad slapta įrašytame pokalbyje girdėti, kaip pinigus davęs buvęs verslininkas iš advokato prašė pinigų perdavimą patvirtinančio dokumento.

Likviduotos mažosios bendrijos „Revipa group“ buvęs direktorius Janas Zachaževskis teisme vasarį liudijo, kaip iš jo buvo reikalaujama 15 tūkstančių eurų kyšio, kad būtų atsiimti ieškiniai iš teismų dėl tyčinio bendrijos bankroto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.