Naujosios Akmenės gyventojai narkotikus iš Didžiosios Britanijos į Lietuvą siųsdavo paštu

Penki Naujosios Akmenės gyventojai kaltinami narkotikų platinimu. Įtariamieji psichotropines medžiagos iš Didžiosios Britanijos į Lietuvą siųsdavo paštu.

Įtariamieji narkotikus siųsdavo paštu.<br>Lrytas koliažas
Įtariamieji narkotikus siųsdavo paštu.<br>Lrytas koliažas
Įtariamieji narkotikus siųsdavo paštu.<br>Policijos nuotr.
Įtariamieji narkotikus siųsdavo paštu.<br>Policijos nuotr.
Įtariamieji narkotikus siųsdavo paštu.<br>Policijos nuotr.
Įtariamieji narkotikus siųsdavo paštu.<br>Policijos nuotr.
Įtariamieji narkotikus siųsdavo paštu.<br>Policijos nuotr.
Įtariamieji narkotikus siųsdavo paštu.<br>Policijos nuotr.
Įtariamieji narkotikus siųsdavo paštu.<br>Policijos nuotr.
Įtariamieji narkotikus siųsdavo paštu.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2018-05-31 11:55

Kaip informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra, Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Violeta Bartušienė teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje sunkiais ir labai sunkiais nusikaltimais, susijusiais su psichotropinių medžiagų kontrabanda iš Didžiosios Britanijos ir jų platinimu Lietuvoje, kaltinami penki Naujosios Akmenės gyventojai, tarp kurių – viena moteris.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Telšių apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, metu nustatyta, kad psichotropinės medžiagos iš Didžiosios Britanijos į Lietuvą galimai keliavo nuo 2015 metų birželio iki 2016 metų sausio mėnesio.

Pagrindinis kontrabandos organizatorius – 21-erių metų kaltinamasis, vadovavęs iš užsienio užsakytų psichotropinių medžiagų platinimui.

Pinigus už neteisėtas prekes į sąskaitą jis pervesdavo ne pats, o perdavęs grynuosius kitam kaltinamajam. Pastarasis atlikdavo mokėjimą.

Psichotropinės medžiagos siųstos į Lietuvą kaip pašto siunta. Tyrimo metu paaiškėjo, kad narkotikų prekeiviai, siekdami nebūti demaskuoti, neleistinas medžiagas siuntėsi, nurodydami neegzistuojančius adresus Mažeikiuose ir Naujojoje Akmenėje.

Stebėdami siuntos kelią interneto svetainėje, jie nuvykdavo į paštą ir atsiimdavo siuntą anksčiau, nei ji spėdavo pasiekti galutinį tikslą.

Tris kartus oro keliu atgabenti milteliai, supakuoti plastiko maišeliuose, buvo rasti ir paimti Vilniaus teritorinės muitinės Pašto poste, muitinės pareigūnams atliekant muitinį patikrinimą.

Iš viso rasta daugiau kaip 35 g baltų ir gelsvai baltų miltelių maišeliuose.

Atliekant kratas kaltinamųjų namuose rasta ir daugiau psichotropinių medžiagų. Vieno iš kaltinamųjų – dvidešimtmečio bute ir sandėliuke Naujojoje Akmenėje rastas 21 užspaudžiamas plastikinis maišelis su 13 g žalios spalvos augalinės kilmės medžiaga, kurioje aptikta psichotropinės medžiagos.

Nustatyta, kad augalinės kilmės medžiagas apipurkšdavo tirpalu, paruoštu iš paštu gautų sintetinio kanabinoido miltelių bei kitų augalinės kilmės medžiagų. Tokiu būdu prekybai paruošta „produkcija“ buvo itin pavojinga ir vartojant turėjo stiprų šalutinį poveikį.

Paruoštos medžiagos būdavo perduodamos bendrininkams, kad šie jas parduotų. Kaltinamieji (tuo metu 2 nepilnamečiai vaikinai) buvo aprūpinti mobiliaisiais telefonais, SIM kortelėmis, skirtais bendrauti tarpusavyje bei su psichotropinių medžiagų pirkėjais.

Šioje baudžiamojoje byloje kaltinami dar du jaunuoliai – vienas vaikinas kaltinamas įsigijęs psichotropinių medžiagų, o viena mergina nuomojamo buto sandėliuke saugojo sulaikyto draugo (jo neteisėtai iki sulaikymo laikytas) psichotropines medžiagas.

Rasta daugiau nei 80 g žalios spalvos augalinės kilmės medžiagos su joje esančia psichotropine medžiaga.

Baudžiamasis kodeksas už psichotropinių medžiagų kontrabandą, pasikėsinimą įgyti psichotropines medžiagas bei pasikėsinimą įgyti labai didelį kiekį psichotropinių medžiagų, neteisėtą disponavimą psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti bei jų platinimą, neteisėtą disponavimą dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų turint tikslą jas platinti, psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams, vaiko įtraukimą į nusikalstamą veiką penkiems kaltinamiesiems numato įvairias bausmes – viešuosius darbus, laisvės apribojimą, baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki 15 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.