Sulaikytas kyšininkavimu įtariamas Skuodo r. savivaldybės darbuotojas

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą, ketvirtadienį sulaikė Skuodo rajono savivaldybės administracijos padalinio vedėją.

STT sulaikė kyšininkavimų įtariamą Skuodo rajono savivaldybės darbuotoją T.B.<br>M. Vidzbelio asociatyvi nuotr.
STT sulaikė kyšininkavimų įtariamą Skuodo rajono savivaldybės darbuotoją T.B.<br>M. Vidzbelio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2018, 11:28 AM

Kaip informuoja STT, Skuodo rajono savivaldybės administracijos padalinio vedėjui T.B. pareikšti įtarimai dėl galimo kyšininkavimo, piktnaudžiavimo tarnyba, veikiant bendrininkų grupėje ir dokumentų klastojimo.

Jo darbo ir gyvenamojoje vietoje atliktos kratos. Dar dviem asmenims pareikšti įtarimai dėl padėjimo piktnaudžiauti ir klastoti dokumentus bei papirkimo. Visi trys įtariamieji yra sulaikyti.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių įtarti, kad T.B. už piniginį atlygį parengdavo pastatų statybos ar rekonstrukcijos projektus, nurodydamas tikrovės neatitinkančią informaciją, kad projekto autoriai ir projekto vadovai yra kiti asmenys.

Vėliau įtariamasis pritardavo savo paties parengtiems projektams ir išduodavo statybą ar rekonstrukciją leidžiantį dokumentą.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą už kyšininkavimą (225 str. 1 d.) asmuo gali būti baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų, už piktnaudžiavimą (228 str. 2 d.) – bauda arba laisvės atėmimu iki 7 metų, už dokumento suklastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu (300 str. 1 d.) – bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 3 metų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.