Vyrą areštinėje kankinę Klaipėdos pareigūnai išgirdo nuosprendį

Uostamiesčio areštinėje klaipėdietį kankinę policininkai sulaukė atpildo. Sulaikytąjį trys pareigūnai kankino virve. Už tai visi neteko darbo, o du dar teistumą užsidirbo. Trečias pareigūnas nuo bausmės išsisuko nes prisipažino.

 Pareigūnai kankino vyrą.
 Pareigūnai kankino vyrą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2018, 7:47 PM

Klaipėdietis Tomas Staponkus teisme dar kartą turėjo prisiminti, tai, ką išgyveno prieš pusantrų metų policijos areštinėje. Klaipėdietis į areštinę pakliuvo tuomet, kai namuose palikęs vaikus, išvyko į kazino. Ten susipyko su darbuotojais ir buvo girtas pristatytas į areštinę. O areštinėje jį kankino pareigūnai.

„Jis triukšmavo, daužėsi, neklausė jų, todėl buvo uždėti antrankiai, užrišta virvė. Ji buvo permesta per duris ir tokiu būdu jo rankos buvo už nugaros“, – aiškino Klaipėdos apylinkės teismo atstovė spaudai Olga Sadovskaja.

Policininkai Džeraldas Malinauskas ir Rolandas Šimkus nuteisti pusės metų lygtinėmis bausmėmis. Trečias policininkas Vaidas Andriulaitis bausmės išvengė, nes prisipažino kaltu ir už jį laidavo žmona.

„Teismo nuomone, jie neteisėtai ir nepagrįstai panaudojo specialiąsias priemones ir tos priemonės buvo neproporcingos nukentėjusiojo elgesiui. Jos galėjo būti ne tokios griežtos“, – kalbėjo O.Sadovskaja.

Vieno iš buvusių pareigūnų advokatas Osvaldas Martinkus pareiškė, kad teismas neskyrė bausmės būtent „pagrindiniam iniciatoriui.“

„Tas, kuris pripažino kaltę, ant žemės stovi abejomis kojomis ir supranta, kad nereikia pūsti prieš vėją. Jis supranta, kad nereikia eiti prieš vyresnybę. O dabar, prašau – jį valstybė atleidžia. O, pavadinkim, pagrindinis iniciatorius, atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės“, – sakė O.Martinkus.

Nuo pareigūnų nukentėjęs klaipėdietis prašė 8t tūkstančių eurų. Tačiau teismas prašymą atmetė, nes kaltu prisipažinęs V.Andriulaitis dalį žalos per tūkstantį eurų jau buvo sumokėjęs.

„Jie mane uždarę kankino..Nežinau, ar skųsiu sprendimą“, – sakė nukentėjusysis T.Staponkus.

Dėl kankinimo areštinėje visi trys pareigūnai neteko pareigų. Kiti pareigūnai stebėję klaipėdiečio kankinimą atsipirko papeikimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.