Girtas akį praeiviui išmušęs emigrantas liko laisvas, bet su didele skolų kupra

 

 Danijoje gyvenantis A.Neiberka Druskininkų apylinkėse žiauriai sumušė mediką, kuris eidamas pro šalį, norėjo paklausti kelio.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Danijoje gyvenantis A.Neiberka Druskininkų apylinkėse žiauriai sumušė mediką, kuris eidamas pro šalį, norėjo paklausti kelio.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Danijoje gyvenantis A.Neiberka Druskininkų apylinkėse žiauriai sumušė mediką, kuris eidamas pro šalį, norėjo paklausti kelio.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Danijoje gyvenantis A.Neiberka Druskininkų apylinkėse žiauriai sumušė mediką, kuris eidamas pro šalį, norėjo paklausti kelio.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 14, 2018, 5:22 PM, atnaujinta Jun 14, 2018, 5:24 PM

Kelio į svetimą sodybą Druskininkų apylinkėse užsukusiam paklausti praeiviui akį išmušęs 37 metų emigrantas Artūras Neiberka privalės sumokėti nukentėjusiajam didelę kompensaciją. Prokuratūra siekė, kad mušeika atsidurtų kalėjime, tačiau Apeliacinis teismas ketvirtadienį jos skundą atmetė.

Kauno prokuroras Virginijus Mizaras prašė skirti A.Neiberkai 7 metų laisvės atėmimą – Baudžiamajame kodekse numatytos bausmės vidurkį už sunkų sveikatos sutrikdymą.

Tačiau Kauno apygardos teismas, o ketvirtadienį – ir Lietuvos apeliacinis teismas šį siūlymą atmetė.

Emigrantas niekuo dėtą praeivį sudaužė girtas iš chuliganiškų paskatų, padarė labai sunkų nusikaltimą, tačiau kitos aplinkybės nusvėrė svarstykles jo naudai. Danijoje statybininku dirbantis A.Neiberka anksčiau nebuvo teistas, išlaiko šeimą, yra paėmęs paskolą, pripažino savo kaltę, nors anksčiau ir bandė ją neigti.

Vietoje prokuroro prašyto kalėjimo A.Neiberkai skirta 19 tūkst. eurų bauda.

Akies netekusiam 51 metų odontologui mušeika taip pat privalės sumokėti 17 320 eurų neturtinę žalą.

Užpuolikas medikui jau sumokėjo daugiau nei 6 tūkst. eurų – teismo nuomone, tai yra dalinis neturtinės žalos ir pilnas turtinės žalos atlyginimas.

Emigrantas taip pat atsiskaitė su Vilniaus teritorine ligonių kasa ir „Sodra“, kurios buvo pateikusios 2,6 tūkst. eurų dydžio ieškinius.

A.Neiberka teisiamųjų suole atsidūrė po konflikto, netikėtai įsiplieskusio Druskininkų apylinkėse esančioje sodyboje.

Latežerio kaime odontologas ir du jo draugai eidami pro šalį užsuko į privačią valdą paklausti kelio, kaip patekti į Druskininkuose vykstančias ralio varžybas.

Sodyboje tuo metu buvo švenčiamas A.Neiberkos sugyventinės giminaičio gimtadienis, į kurį buvo susirinkusi didelė vietinių gyventojų ir emigrantų kompanija.

Blogų ketinimų neturėję trys bičiuliai buvo iškoneveikti, kam žengia į svetimą žemę. Praeiviai buvo žiauriai sumušti – juos užpuolė maždaug dešimt vyrų, dalyvavusių šventėje.

Daugiausiai kliuvo odontologui. Sudaužytų akinių šukės medikui pažeidė akį, kuria jis nemato iki šiol.

“Likau pusiau neregys, nors mes nieko neužkabinėjome”, – “Lietuvos rytui” pasakojo odontologas.

Druskininkų policijai laiku nenutvėrus mušeikų, neatlikus apklausų, teisiamųjų suole atsidūrė tik A.Neiberka.

Pastarasis savo kaltę iš pradžių neigė – esą kivirčo metu miegojo.

Vėliau emigrantas ėmė aiškinti, jog kilus muštynėms, jis norėjo apginti savo draugę. Išlėkęs į lauką, A.Neiberka sulaukė smūgių – atsistodamas trenkė atgal, bet nežino kam.

Tačiau prispirtas įrodymų, įtariamasis kaltę teisme pripažino, jo versijas paneigė ir pareigūnų surinkti įrodymai. Tyrimo metu nustatyta, jog ant sudaužytų odontologo akinių buvo likę ir jo, ir mušeikos kraujo.

Įkalčiu tapo ir drabužiai, ant kurių buvo aptikta užpuoliko kraujo.

Po nusikaltimo tarp A.Neiberkos ir šventės dalyvių tikriausiai įvyko trintis – pastarieji piktinosi, kodėl jiems reikia tylėti.

Tai išaiškėjo, pareigūnams legaliai klausantis jų pokalbių telefonu.

Vienas gimtadienį šventęs vyras kriminalistams tvirtino matęs A.Neiberką sužeista ranka: „Artūras papasakojo sudavęs nepažįstam vyriškiui į veidą, bet prieš tai jam liepęs nusiimti akinius. Nenusiėmus trenkė ir juos sulaužė. Artūras gyrėsi, kad moka muštis, nes lankė kikbokso treniruotes, parodė kelis „firminius“ judesius“.

A.Neiberkos versiją sugriovė ir kita bylos liudininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.