Varėniškiui pareikšti kaltinimai dėl kėsinimosi itin žiauriai nužudyti savo žmoną

Netrukus prieš teismą stos Varėnos miesto gyventojas J.G., kuriam pareikšti kaltinimai dėl kėsinimosi itin žiauriai nužudyti savo žmoną. Baudžiamoji byla su kaltinamuoju aktu jau perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Vyras prieš moterį smurtavo ir jų mažamečio vaiko akivaizdoje.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Vyras prieš moterį smurtavo ir jų mažamečio vaiko akivaizdoje.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2018, 1:41 PM

Kaip informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra, pareigūnai ikiteisminį tyrimą atliko itin operatyviai – jis truko kiek daugiau nei du mėnesius.

Surinktų duomenų visuma leidžia pagrįstai įtarti, kad šių metų balandžio mėnesio pradžioje sutuoktinių namuose kilo konfliktas. Jo metu, įtariama, kaltinamasis panaudodamas virtuvinį peilį mažametės dukros akivaizdoje itin žiauriai smurtavo prieš žmoną.

Tik kaimynų dėka, kurie išgirdę triukšmą iškvietė policijos pareigūnus, moteris išgyveno ir buvo laiku nugabenta į gydymo įstaigą.

Apklausiamas įtariamuoju, kaltinamasis prisipažino, kad smurtavo prieš moterį, tačiau paaiškino neplanavęs jos nužudyti. Jo teigimu, žmonai pasakius, kad vyrą palieka ir su juo nebegyvens – neteko savikontrolės ir griebė peilį.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Virginijus Sokolovas.

Baudžiamojo kodekso 22 str. rašoma, kad pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką yra tyčinis veikimas ar neveikimas, kuriais tiesiogiai pradedamas daryti nusikaltimas, jeigu veika nebuvo baigta dėl nuo kaltininko valios nepriklausančių aplinkybių.

Šiuo atveju pasikėsinimas nužudyti, kai nusikaltimas nebaigtas ne nuo kaltinamojo priklausančių aplinkybių, yra prilyginamas baigtam.

Vyrui gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.