Telšiuose plinta marihuanos virusas, nuo jo gydo policija

 

Telšių pareigūnams vis dažniau įkliūva narkotikų turintys ar juos vartojantys asmenys.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Telšių pareigūnams vis dažniau įkliūva narkotikų turintys ar juos vartojantys asmenys.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2018, 5:05 PM

Telšiuose policijos pareigūnams vis dažniau įkliūva nelegalią svaiginamąją medžiagą – marihuaną rūkantys ar pardavinėjantys asmenys. Kalbama, kad „žolės“ Telšiuose galima įsigyti už 10-15 eurų.

Antradienio vakarą, apie 21 val. 47 min., Telšiuose, Masčio g., mokyklos teritorijoje patruliuojančių policijos pareigūnų dėmesį patraukė būrelis jaunimo. Priėjus arčiau, policininkams kilo įtarimas, kad jaunuoliai rūko „žolę“.

Patikrinus du 21-erių vaikinus ir septyniolikmetę merginą, pas vieną iš vaikinų rasta galimai narkotinė medžiaga – marihuana.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas, kvaišalų turėjusiam vaikinui gresia viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba bauda, arba areštas.

Praėjusią savaitę vidury baltos dienos Telšiuose, Žemaitės g., pareigūnai demaskavo „žolę“ prekiavusį paauglį. 20-metis rajono gyventojas iš nepilnamečio įsigijo, kaip manoma, marihuanos. Viešai gatvėje vykusį sandėrį operacijos metu užfiksavo pareigūnai.

Paimta galimai narkotinė medžiaga perduota ekspertams, kurie nustatys jos kiekį ir kilmę.

Sulaikytas šešiolikmetis kvaišalų prekiautojas lanko vieną Telšių mokyklą ir yra gerai žinomas policijai būtent dėl narkotinių medžiagų. Kalbama, kad jaunuolis auga socialinės rizikos šeimoje, o kad prasimanytų pinigų savo reikmėm, užsiėmė nelegalia veikla.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas, jaunam telšiškiui gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Kaip informavo Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Aušra Blaževičienė, per 2018 metų penkis mėnesius komisariato aptarnaujamoje teritorijoje užfiksuotos 24 nusikalstamos veikos, susijusios su narkotinių ar psichotropinių medžiagų disponavimu.

2017 metais tokių veikų užregistruota tik 23.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.