Šiurpius išpuolius rengęs poetės S. Nėries anūkas pripažintas nepakaltinamu

Kauno apygardos teismas šią savaitę išnagrinėjo bylą dėl garsios Lietuvos poetės Salomėjos Nėries anūko 37 metų Bernardo Bučo padarytų nusikaltimų ir priverčiamojo gydymo taikymo. B.Bučo advokatas šiam teismui buvo pateikęs skundą dėl Kauno apylinkės teismo verdikto, priimto šių metų vasarį.

 Be kitų išpuolių, poetės S.Nėries anūkas B.Bučas įtariamas ir šio policijos pastato, kuriame anksčiau veikė Kauno Santakos komisariatas, padegimu.<br> LR nuotr.
 Be kitų išpuolių, poetės S.Nėries anūkas B.Bučas įtariamas ir šio policijos pastato, kuriame anksčiau veikė Kauno Santakos komisariatas, padegimu.<br> LR nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2018, 12:27 PM, atnaujinta Jul 4, 2018, 1:03 PM

Kauno apylinkės teismas pripažino, kad poetės anūkas pažeidė viešąją tvarką, visuotinai pavojingu būdu sugadino svetimą turtą, užsiėmė asmens terorizavimu ir neteisėtai laikė nešaunamajį ginklą.

Tuo pačiu Kauno apylinkės teismas pripažino B.Bučą nepakaltinamu ir taikė priverčiamąsias medicinos priemones – jam skirtas gydymas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje.

Kauno apygardos teismas iš dalies tenkino B.Bučo atstovo skundą – nuspręsta, kad poetės anūkas neįvykdė viešosios tvarkos pažeidimo, nepagrįsti buvo kaltinimai ir dėl nešaunamojo ginklo laikymo.

Tačiau lieka pripažinta, kad B.Bučas sugadino turtą ir užsiėmė žmogaus terorizavimu. Vyrui ir toliau taikomas priverstinis gydymas, nes nusikaltimų padarymo metu jis nesuvokė savo veiksmų.

S.Nėries vaikaitis į teisėsaugos akiratį pateko prieš keletą metų, grįžęs iš JAV.

B.Bučas siekė atgauti seneliams priklausiusį namą Kaune, kuriame dabar yra įrengtas S.Nėries memorialinis muziejus.

Poetės giminaitis pareikalavo iš muziejininkų raktų ir signalizacijos kodų, buvo įtariamas plyta sudaužęs šio pastato langą.

Raktų, kodų B.Bučas reikalavo ir 2015 metų liepą atvykęs į Kultūros paveldo departamentą. Paprašytas išeiti, svečias atsakė, jog morge užteks vietos tiems, kurie bando jį išvaryti.

Iškviesti policijos pareigūnai B.Bučo krepšyje aptiko 30 centimetrų ilgio durklą.

B.Bučas į teisėsaugos akiratį pateko ir dėl Kauno antstolio terorizavimo, kuris areštavo jo sąskaitas – vyras įkliuvo prie vairo be teisių, bet baudos nemokėjo.

Poetės anūkas antstolio kontoroje pasirodė su beisbolo lazda ir pareikalavo panaikinti areštą, o atvykęs antrą kartą, pagrasino susidorojimu.

Šiek tiek vėliau B.Bučas Kauno senamiesčio požeminėje pėsčiųjų perėjoje prisigretino prie antstolio ir ištarė: „Storulis eina perėja – reikia jį nuvežti į mišką“.

Trečią kartą atėjęs į kontorą, poetės anūkas ištarė: „Gal neišsižudykime“.

B.Bučas taip pat pateko į teisėsaugos akiratį dėl policijos pastato M.Daukšos gatvėje, kuriame anksčiau veikė Kauno Santakos komisariatas, padegimo.

Jis buvo suimtas ir dėl 37 metų benamio Artūro P. nužudymo, tačiau pritrūkę įrodymų, pareigūnai bylą nutraukė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.