Sugyventinę žiauriais metodais žeminęs vyras sulaukė atpildo

53 metų šilališkis, žiauriai nukankinęs, o paskui į tvenkinį įmetęs ir ten palikęs dvejais metais jaunesnę sugyventinę, ilgam keliaus už grotų.

Nuo alkoholio apsvaigęs šilališkis puolė moterį mušti.  <br>V.Balkūno nuotr.
Nuo alkoholio apsvaigęs šilališkis puolė moterį mušti.  <br>V.Balkūno nuotr.
Nuo alkoholio apsvaigęs šilališkis puolė moterį mušti.  <br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr. 
Nuo alkoholio apsvaigęs šilališkis puolė moterį mušti.  <br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-07-23 07:34, atnaujinta 2018-07-23 08:16

Po du su puse mėnesio trukusio tyrimo Klaipėdos apygardos prokuratūra kraupios žmogžudystės bylą perdavė Klaipėdos apygardos teismui.

Moteris dingo balandžio 29-ąją, jos artimieji kreipėsi į policiją. Iš pradžių moters paieškos buvo bevaisės, bet vis dėlto sąžinės graužaties neatlaikė moters sugyventinis ir nurodė, kur ji galėtų būti. Moters kūnas surastas Džiaugėnų žvyro karjero tvenkinyje.

Paaiškėjo, kad prieš mirtį ji turėjo iškęsti ne tik baimę, bet ir baisius skausmus: įtariama, jog po konflikto su sugyventine vyras jai užlaužė rankas, paguldė ant grindų ir surišo virve.

Tuomet nuo alkoholio apsvaigęs šilališkis puolė moterį mušti. Apie tai byloja ant žuvusiosios kūno teismo ekspertų nustatyti daugybiniai sužalojimai. Moteriai teko atlaikyti smūgius į įvairias kūno vietas ir galvą, jai lūžo keli šonkauliai.

Bet ir to įsiutusiam vyrui buvo maža – jis moters kaklą apvyniojo virve ir ją pasmaugė. Tuomet reikėjo paslėpti nusikaltimo pėdsakus. Vyras nutempė mirusiąją iki žvyro karjero ir įmetė į vandenį.

Aptikus moters kūną iškart buvo nustatytas ir sulaikytas kaltininkas. Teismo jis laukia už grotų.

Ikiteisminio tyrimo metu savo kaltę vyras pripažino iš dalies ir aiškino, kad netroško moters, su kuria gyveno aštuonerius metus, mirties: esą smurtavo prieš ją tik norėdamas paauklėti ir pagąsdinti, nes pastaruoju metu ji jo neklausydavo.

Vyras prieš teismą stos dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo, fizinio skausmo sukėlimo, neteisėto laisvės atėmimo ir nužudymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.