Ožkas Prienų rajone nukankinusiems sadistams artėja atpildo metas

Prienų rajono policijos pareigūnai išaiškino ir sulaikė du neįtikėtinu žiaurumu pasižymėjusius jaunuolius.

 A.Stanaitienė džiaugėsi gyvomis likusiomis augintinėmis.<br> K.Karlonės nuotr.
 A.Stanaitienė džiaugėsi gyvomis likusiomis augintinėmis.<br> K.Karlonės nuotr.
 A.Stanaitienė džiaugėsi gyvomis likusiomis augintinėmis.<br> K.Karlonės nuotr.
 A.Stanaitienė džiaugėsi gyvomis likusiomis augintinėmis.<br> K.Karlonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 26, 2018, 2:35 PM, atnaujinta Jul 26, 2018, 3:21 PM

Praėjusį savaitgalį sadistai nukankino, nužudė ir išniekino dvi daugiavaikės šeimos ožkas. Žiauriai nužudytus gyvūnus liepos 20-osios rytą Želkūnų kaimo gyventoja Algimantė Stanaitienė rado pievoje netoli namų.

Gyvūnai buvo spardomi, ant kūnų matyti pjautinių ir durtinių žaizdų, nulaužta po vieną ragą, o viena ožka pakarta ant sporto aikštelės treniruoklio. Šeimininkė suskaičiavo, kad vienam gyvūnui iškrypėliai aštriu įrankiu smogė mažiausiai 30 kartų. 

Moteris apie išpuolį pranešė policijos pareigūnams, o patirtus nuostolius įvertino 90 eurų. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

Trečiadienį pareigūnai sulaikė du įtariamuosius. Vienam jaunuoliui – 20 metų, o antrasis yra nepilnametis, tačiau abu bičiuliai jau anksčiau teisti už kitas nusikalstamas veikas. 

Pasak pareigūnų, vyresnis įtariamasis kaltę pripažino, o nepilnametis davė išsamius parodymus. Už šį nusikaltimą jiems gresia viešieji darbai, areštas, bauda arba laisvės atėmimo bausmė iki 1 metų.  

Iškart po įvykio ožkų šeimininkė A.Stanaitienė neabejojo, kad šeimai kerštauja vietinio jaunimo gauja, mat A.Stanaitienės sūnus liudijo policijos pareigūnams vienoje vagystės byloje. Tai įvyko prieš mėnesį. 

Prieniškei per kitus žmones jau kelis kartus buvo grasinama – ji buvo gąsdinama net ugnimi. Radusi nužudytas ir išniekintas ožkas moteris tikino daugiau nebegalinti tylėti. 

„Labai myliu gyvūnus ir ligi šiol negaliu atsitokėti“, – kalbėjo susijaudinusi moteris. Ji nufotografavo išniekintus gyvūnų kūnus, tačiau net bijojo parodyti vaikams. 

A.Stanaitienė augina 5 vaikus, jos vyras šiuo metu išvykęs dirbti į užsienį. Ožkas moteris pirko dėl pieno, kurį vaikai labai mėgsta.

Pasak A.Stanaitienės, apylinkėse siautėja keli 18–20 metų jaunuoliai, kurie puikiai pažįstami policijos pareigūnams. 

„Pareigūnai jau nespėja važinėti į mūsų kaimą“, – sakė moteris. Jai prireikė nemažai pastangų, kad apsaugotų ir savo vyriausią sūnų, kuris buvo raginamas vogti, nešti iš namų įvairius daiktus.

Už juos gauti pinigai išleidžiami alkoholiui bei kvaišalams. Jaunuoliai nuolat slankioja po apylinkes, susitikę su draugais girtauja – tą patį jie darė įvykio išvakarėse. 

Kiti vietos gyventojai taip pat patvirtino žinantys apie siautėjančią jaunuolių gaują, kuri kelia siaubą žmonėms. Nors jie dažnai įkliūva policijos pareigūnams, dažniausia atsiperka menkomis bausmėmis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.