Širdį veriantis motinos skausmas: sūnaus žudikas – jos pačios vaikas

Brolio nužudymu kaltinamas tauragiškis kaltės nepripažįsta. Baudžiamąją bylą pradėjusiame nagrinėti Klaipėdos apygardos teisme didžiausia našta užgulė nukentėjusiąja pripažintą abiejų vyrų 82 metų motiną.

Nužudymu kaltinamas A.Fetingis teisme teigė nenorėjęs pakenkti savo broliui, nors jis ir kėlė daug problemų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Nužudymu kaltinamas A.Fetingis teisme teigė nenorėjęs pakenkti savo broliui, nors jis ir kėlė daug problemų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2018, 8:27 PM

Tragedija Stragutės kaime (Tauragės r.) įvyko pernai gegužės 21-ąją. Vakare, apie dešimtą valandą, grįžęs namo 51 metų Arvydas Fetingis negalėjo atidaryti durų – jos iš vidaus buvo užšautos skląsčiu.

Po kiek laiko jam pavyko prisibelsti – duris atidarė brolis Gintautas ir nelabai orientuodamasis aplinkoje pastojo kelią.

A.Fetingis stumtelėjo brolį norėdamas praeiti – šis nuvirto ir galva trenkėsi į laiptus.

Paskui keldamasis ir neišlaikęs pusiausvyros dar kartą nukrito ant betoninių grindų.

„Mes su broliu ir mama gyvename tame pačiame name. Kai jis atidarė duris, net išsigandau – akys stulpu, visas veidas sutinęs.

Stumtelėjau ir nuėjau į savo kambarį. Kaip antrą kartą griuvo, nemačiau, tik girdėjau triukšmą. Rytą mama jį surado. Brolis buvo gyvas, kvėpavo“, – teisme pasakojo laisvėje teismo nuosprendžio laukiantis A.Fetingis.

Motina rytą užėjo į sūnaus kambarį ir pamatė jį gulintį šalia lovos, tačiau nieko bloga nepagalvojo, mat sūnus dažnai girtuokliaudavo. Tik po valandos išvydusi, kad sūnus tebeguli kaip gulėjęs, moteris sunerimo.

Apžiūrėjus sūnų paaiškėjo, kad jam nutiko bėda: ant veido buvo matyti kraujo, krauju buvo aptaškytos ir kambario bei koridoriaus sienos.

Iškviesta greitoji pagalba vyrą išgabeno į ligoninę, tačiau medikai niekuo nebegalėjo padėti – birželio 7-ąją jis mirė.

Teisme liudijęs kaimynas teigė, kad prieš tragediją su Gintautu girtuokliavo bene dvi paras. Taip būdavo ir anksčiau.

Kaimynai aiškino, kad mirusysis niekur nedirbo, turėjo problemų dėl savo elgesio: kartą per vestuves svečią sužalojo peiliu, o kitą kartą užpuolė jį drausminusį policijos pareigūną, nuplėšė antpečius ir kepurę.

Apie A.Fetingį jie negalėjo pasakyti nieko bloga. Išsituokęs vyras gyveno su motina ir ja rūpinosi, dirbo statybos įmonėje.

„Mūsų santykiai buvo broliški, kartais apsižodžiuodavome, ir tiek. Nelinkėjau jam nieko bloga“, – teisme sakė A.Fetingis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.