Iš Alytaus dingęs kalinys sučiuptas Panevėžyje

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Alytaus pataisos namuose pastebėta, kad dingo kalinys. Netrukus jis sučiuptas Panevėžyje.

Iš Alytaus dingęs kalinys sučiuptas Panevėžyje.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Iš Alytaus dingęs kalinys sučiuptas Panevėžyje.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2018, 9:39 AM, atnaujinta Aug 17, 2018, 2:25 PM

Kaip pranešė Policijos departamentas, naktį iš ketvirtadienio į penktadienį apie 2 val. 30 min. Alytaus apskrities VPK gavo Alytaus pataisos namų pranešimą, kad rugpjūčio 17 d. apie 1 val. tikrinant nuteistuosius pastebėta, kad dingęs nuteistasis (gim. 1984 m.), kuris gali laisvai judėti be sargybos.

Dingęs nuteistasis rastas ir sulaikytas Panevėžio policijos pareigūnų.

Penktadienį po pietų Kalėjimų departamentas pateikė daugiau šio įvykio detalių. Kaip rašoma pranešime, naktį pareigūnams tikrinant nuteistuosius, kuriems suteikta teisė vykti be sargybos arba be palydos, nustatyta, kad miegamojoje vietoje nėra vieno nuteistojo. Pakartotinai apžiūrėjus nuteistųjų, kuriems suteikta teisė vykti be sargybos arba be palydos gyvenamąsias, buitines patalpas ir įstaigos teritoriją, pradėta nuteistojo paieška.

Pradėtas tyrimas, informuoti ir Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, Bendrasis pagalbos centras.

Nuteistasis, kuriam suteikta teisė išvykti be sargybos arba be palydos už pataisos įstaigos teritorijos ribų, gyveno gyvenamose patalpose pataisos namų teritorijoje (tai nėra režiminė zona, kurioje laisvės atėmimo bausmę atlieka kiti nuteistieji).

Nuteistieji, kuriems komisija suteikia teisę išvykti be sargybos, turi galimybę dirbti tiek Alytaus mieste, tiek kituose miestuose.

Operatyvūs paieškos veiksmai buvo efektyvūs – penktadienį apie 6 val. ryto nuteistąjį sulaikė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai Panevėžio mieste. 

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kalinio pabėgimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.