Buvusio žento kerštas – padegė uošvės sodybą

Ankstų trečiadienio rytą Raseinių ugniagesiai gesino gaisrą Maskvitų kaime. Dar nespėjus numalšinti liepsnų buvo sučiuptas ir įtariamas padegėjas – buvęs sodybos savininkės žentas.

Per gaisrą sudegė medinis ūkinis pastatas ir jame buvusios vištos.<br>Policijos nuotr.
Per gaisrą sudegė medinis ūkinis pastatas ir jame buvusios vištos.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2018, 5:56 PM

Pranešimą apie Maskvitų kaime degantį ūkinį pastatą ugniagesiai gavo 4 valandą ryto.

Atvykus ugniagesiams medinis ūkinis pastatas, kurio stogas buvo dengtas šiferiu, jau degė atvira liepsna.

Per gaisrą sudegė ūkinis pastatas, jo viduje buvęs dviratis ir 18 vištų. Stipriai apdegė prie ūkinio pastato pristatytos malkinės siena, 15 kubinių metrų malkų.

Gaisrui gesinti vandenį ugniagesiams teko vežtis iš vandens telkinio, esančio maždaug pusantro kilometro nuo gaisravietės.

Nors ugniagesiai stengėsi kaip įmanydami, išsaugoti 65 metų moteriai priklausančio ūkinio pastato ir jame buvusio turto nepavyko.

Kilus įtarimui, kad pastatas padegtas tyčia, į įvykio vietą atvyko ir policijos pareigūnai. Padegimu įtartą vyrą policininkai sučiupo netrukus, ugniagesiams dar plušant gaisravietėje.

Apie šeštą valandą ryto pareigūnai netoli įvykio vietos sustabdė automobilį „Ford Focus“, kurį vairavo girtas trisdešimtmetis.

Patikrinus alkoholio matuokliu vairuotojui buvo nustatytas 1,70 promilės girtumas. Už vairavimą neblaiviam, kai girtumas viršija 1,5 promilės, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vairuotojas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Už grotų patekusio 30-mečio laukia kur kas didesni nemalonumai – jam pareikšti ir įtarimai dėl padegimo.

Nusikaltimo motyvus aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu pradėję pareigūnai.

Moteriai priklausęs ūkinis pastatas galėjo būti padegtas dėl asmeninių nesutarimų – padegimu įtariamas vyras yra buvęs nukentėjusios moters žentas.

Padegėjas nusitaikė į automobilį

Naktį į trečiadienį Mažeikių ugniagesiai skubėjo gesinti degančio automobilio.

Apie Ventos gatvėje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje degti pradėjusį automobilį buvo pranešta po vidurnakčio praėjus 15 minučių.

Degė automobilio „Mazda CX-7“ variklio skyrius. Gaisrą pavyko užgesinti greitai, tačiau ugnis spėjo pridaryti nemenkų nuostolių.

Nuo karščio įtrūko priekinis automobilio „Mazda CX-7“ stiklas, apdegė posparnis, išorinės degios detalės, nusilupo durelių dažai.

Gaisravietę apžiūrėję specialistai nustatė, kad automobilis buvo padegtas.

Padegėjo taikiniu tapęs „Mazda CX-7“ priklauso 34 metų mažeikiškei. Tyrimą dėl turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu pradėję policijos pareigūnai rado šio įvykio liudininkų. Juos apklausus bus bandoma surasti padegėją.

Pareigūnai tiria kelias versijas – neatmetama, kad nusikaltimas galėjo būti įvykdytas kerštaujant automobilio savininkei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.