Policija aiškinasi, kas paviešino moters nuotraukas ir kontaktus

37 metų Telšių rajono gyventoja šeštadienį kreipėsi į policiją, nes socialiniame tinklapyje aptiko jos vardu sukurtą paskyrą, kurioje paskelbta tikrovės neatitinkanti, ją šmeižianti informacija.

Moteris teigia, kad internete kažkas išplatino ją šmeižiančią informaciją.<br>M.Astrausko asociatyvi nuotr.
Moteris teigia, kad internete kažkas išplatino ją šmeižiančią informaciją.<br>M.Astrausko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2018, 4:13 PM

Kaip informavo Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Audronė Ralytė, buvo paviešintos moters veido nuotraukos, taip pat į tinklapį įkeltos kitos įvairios nuotraukos, neva vaizduojančios minėtą moterį.

Be to, pasak policijos atstovės, tinklapyje buvo paskelbtas nukentėjusiosios telefono numeris, namų adresas.

Manoma, kad moterį pradėjo atakuoti keisti skambučiai. Taip auka sužinojo, jog internete kažkas išplatino tikrovės neatitinkančią informaciją.

Paprastai taip kvailai keršija buvę širdies draugai. Policija ne kartą tyrė bylas, kuriose po skaudžių išsiskyrimų įtariamaisiais tapdavo buvę mylimieji.

Atstumtieji neretai keršto įrankiu pasirenka interneto platybes, kur paviešina intymias buvusių draugių nuotraukas ir pan., sukuria seksualinių paslaugų skelbimus nurodydami tikrus kontaktus.

Tačiau reikia nepamiršti, kad tokia veika baudžiama. Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas paskleidė apie kitą žmogų tikrovės neatitinkančią informaciją, galinčią paniekinti ar pažeminti tą asmenį arba pakirsti pasitikėjimą juo, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.