Po šūvių į šunis – policijos atsakymas: viskas teisėta

Antradienį Vilniaus apskrities VPK Imuniteto valdybos Vidaus tyrimų skyriuje baigtas tarnybinis patikrinimas dėl Vilniaus apskrities VPK Patrulių rinktinės pareigūnų panaudotų šaunamųjų ginklų prieš šunis. Pareigūnai tvirtina, kad viskas buvo teisėta, tačiau pranešime nepakomentavo šunų savininkės teiginių, kad šūviais buvo bauginama ir jos dukra.

Po įvykio Karveliškėse buvo pradėtas patikrinimas.<br>Lrytas.lt koliažas.
Po įvykio Karveliškėse buvo pradėtas patikrinimas.<br>Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2018, 11:54 AM

Kaip informuoja Vilniaus apskrities VPK, Liepos 29 d. apie 13 val. 54 min. buvo gautas pranešimas dėl Vilniaus r., Zujūnų sen., Karveliškių k., šunų užpultos ir sukandžiotos moters.

Atvykus į įvykio vietą policijos pareigūnams, juos užpuolė šeši šunys, kurie kėlė pavojų pareigūnų ir jų gyvybei bei sveikatai. Dėl šios priežasties pareigūnai buvo priversti panaudoti tarnybinius šaunamuosius ginklus.

Minėti šunys buvo vedžiojami be pavadėlių ir antsnukių bei kėlė realų pavojų tiek policijos pareigūnams, tiek kitiems asmenims. Lietuvos Respublikos policijos įstatymo 28 str. 3 d. numatyta, kad pareigūnas, nekeldamas tiesioginio pavojaus asmens gyvybei, turi teisę panaudoti šaunamąjį ginklą prieš gyvūną, laivą, orlaivį arba transporto priemonę, jei kyla neišvengiamas pavojus pareigūno arba kitų asmenų gyvybei ar sveikatai.

Pasak Vilniaus apskrities VPK, taigi, turėdami informaciją, jog šunys yra agresyvūs ir jau yra įkandę žmogui, policijos pareigūnai gindami save nuo tiesiogiai jiems gresiančio pavojaus, pagrįstai ir teisėtai panaudojo tarnybinius šaunamuosius ginklus.

Kaip jau anksčiau rašė naujienų portalas lrytas.lt, šunų savininkė teigė, kad su augintiniais buvusi jos dukra prašė sustabdyti šūvius, mat artinosi prie keturkojų. Tačiau apie šiuos moters teiginius policija savo pranešime nekalba. 

„Dukra iškėle rankas į viršų ir prašė nešaudyti. Ji norėjo ištraukti sužeistą šunį iš vandens, pareigūnas perspėjo, kad jis šaus. Jai artinantis prie šunis, pasipylė šūviai. Ji ištraukė šunį iš vandens ir bandė jam padėti, prašė pareigūnų, kad padėtų išgelbėti augintinį.

Jai buvo liepta nejudėti. Neaišku, kuo būti pasibaigę, bet atsirado daug liudytojų – baidarėmis plaukusių žmonių, jie ėmė šaukti, kad filmuoja, tada pareigūnai nuleido ginklus“, – tuomet pasakojo šūnų savininkė Viktorija Sliesoraitienė.

Pasak Vilniaus apskrities VPK, pareigūnai iš tarnybinių ginklų sužalojo du vilkšunių veislės šunis, kurie buvo išvežti į veterinarijos gydyklą.

Nukentėjusiai moteriai ligoninėje diagnozuota kojos kandiminė žaizda.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.