Teismas nusprendė: nigerietis lieka Pravieniškių kolonijoje

Kauno apygardos teismas atsisakė anksčiau laiko išleisti 43 metų Chizobą Yerasmusą Ogomsą iš Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolinijos, kuriuose užsienietis praleido jau septynerius metus. 

 Ch.Y.Ogomsas liko Pravieniškių kolonijoje.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Ch.Y.Ogomsas liko Pravieniškių kolonijoje.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-10 16:53

Rusijos pilietybę turintis ir Maskvoje įsikūręs nigerietis 2011-ųjų rudenį buvo nuteistas 12 metų laisvės atėmimo bausme už didelio kiekio kokaino laikymą. 

Teismas atmetė nuteistojo apeliacinį skundą ir paliko galioti Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmų nutartį. Teismo nustatytos aplinkybės dar neleidžia pagrįstai manyti, kad toliau nuteistasis gali būti taisomas neizoliuotas nuo visuomenės. 

Ch.Y.Ogomsas visada neigė atvykęs į Lietuvą pasiimti kokaino siuntos. Rusiškai kalbantis vyras prisistatydavo Maskvos bendrovės „Zuma Rock Entertainment” generaliniu direktoriumi.

Ši bendrovė užsiima šiuolaikinės muzikos atlikėjų iš Europos ir JAV gastrolių organizavimu, o Ch.Y.Ogomsas aiškino atvykęs į Lietuvą pirkti limuzino, skirto vežioti muzikos žvaigždes.

Visai kitokios nuotaikos teismą tąkart paliko nuteistojo bendrininkas – Kazlų Rūdos gyventojas 37 metų Vytis Grigaitis.

Nors prokuroras prašė jam skirti 10 metų laisvės atėmimo bausmę, teismas įvertino aplinkybę, kad vyriškis padėjo pareigūnams atskleisti nusikaltimą ir pripažino kaltę.

V.Grigaičiui skirta 9,4 tūkst. eurų bauda, vienų metų laisvės apribojimas, be to, jam teko 100 valandų neatlygintinai dirbti globos įstaigose.

Kurį laiką teisiamasis buvo suimtas, todėl jam skirta bauda dėl nelaisvėje praleisto laiko sumažinta.

Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai 591 gramą kokaino Kazlų Rūdoje aptiko 2010 liepos 3-iąją. Toks kvaišalų kiekis kainuoja apie 30 tūkst. eurų.

Manoma, kad narkotinė medžiaga buvo skirta Rusijos klubų lankytojams, taip pat muzikos žvaigždėms.

Į permatomą polietileno maišelį supiltas kokainas buvo slepiamas iš Kosta Rikos atsiųsto treniruoklio „Ab Rocket” apatinėje dalyje.

Muitininkai su kolegomis iš užsienio sekė kvaišalų gabenimo kelią nuo pat išsiuntimo. Sekliai buvo įrengę slaptas vaizdo stebėjimo kameras, darė pokalbių telefonu įrašus, o vėliau visi šie įrodymai gulė ant teisėjo stalo.

Kokaino prekeiviai ant kartoninės siuntos dėžės buvo nurodę V.Grigaičio motinos pavardę.

Į Marijampolėje veikiantį pašto skyrių jos atsiimti su motinos pasu atvyko V.Grigaitis. Jis treniruoklį parsivežė į namus.

Galima spėti, kad sekliai vyriškį kurį laiką buvo pametę iš akių, mat sustabdžius V.Grigaičio vairuojamą automobilį „Peugeot 406”, jo bagažinėje nieko neaptikta.

Ch.Y.Ogomsas sėdėjo keleivio vietoje, o treniruoklis su kokainu jau anksčiau buvo parvežtas į V.Grigaičio namus. Jis rastas kratos metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.