Be galvos Panevėžio rajone rasto vyro artimiesiems – ilgai laukta žinia iš ekspertų

Begalvį velionį teismo ekspertai pagaliau atidavė giminėms, bet į kankinamus klausimus neatsakė.

Policija.<br>D.Umbraso nuotr.
Policija.<br>D.Umbraso nuotr.
Policija.<br>D.Umbraso nuotr.
Policija.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gailutė Kudirkienė, www.panskliautas.lt

2018-09-11 20:52

Artimieji žmogų laidos slegiami nežinios, taip ir negavę atsakymo, sava mirtimi jis mirė ar buvo nužudytas.

Pagaliau atidavė palaikus

Žaliojoje girioje, Panevėžio rajone, be galvos rasti 48 metų vyro palaikai šiandien bus kremuoti, o sekmadienį laidojami.

Kaip jau rašėme, žmogus dingo liepos viduryje. Artimieji iš karto pranešė policijai, į orą buvo pakeltas sraigtasparnis, bet paieškos vyko tik vieną dieną.

Vėliau paiešką organizavo patys giminės, po mėnesio jie ir aptiko kūną. Vyras gulėjo kemsyne, vos kilometras nuo savo sodybos. Lavonas buvo visiškai nuogas, be galvos. Drabužiai mėtėsi šimto metrų atstumu.

Nors artimieji negyvą žmogų iš karto atpažino iš drabužių ir ypatingų žymių ant kūno, palaikus teismo ekspertai išsivežė ir išlaikė daugiau nei tris savaites.

Dėl įvykio buvo pradėta byla. Giminės tikėjosi, kad tyrimo metu bus nustatyta, kokiomis aplinkybėmis ir kaip žmogus mirė, nes tai, kad lavonas be galvos ir nuogas, kėlė minčių apie žmogžudystę.

Penktadienį artimieji iš pareigūnų pagaliau išgirdo lauktą žinią: galite atsiimti velionį.

Giminėms neatrodo, kad kūnas suiręs

Perskaičiusi kartu su ilgai tyrinėtu kūnu gautus dokumentus, velionio teta buvo sukrėsta.

„Skiltyje „mirties priežastis“ įrašyta: nenustatyta. Dar pridėta, kad lavonas per daug suiręs. Kad jis nebuvo suiręs, aš pati dalyvavau paieškoje ir mačiau“, – paskambinusi į redakciją situaciją pasakojo moteris.

Jai niekaip netilpo galvoje, kodėl negalima nustatyti mirties priežasties. Moteris mano, kad ekspertizė atlikta aplaidžiai.

„Atranda po kelerių metų lavonus užkastus, sudėlioja iš gabaliukų, iš kaulų nustato mirties priežastis, o čia – negali! Aš turiu nuotrauką, kaip sūnėnas atrodė, kai jį rado, tai įrodymas, kad kūnas nebuvo suiręs, turėjo rankas, kojas, tik kūnas buvo truputį padžiūvęs“, – susijaudinusi kalbėjo moteris.

Teta tuojau pat paskambino tyrėjai ir išsakė abejones dėl ekspertizės kokybės. Pareigūnė jai tarstelėjusi: „žiūrėsime“ ir padėjusi telefono ragelį.

Teta dejavo, kad sūnėną teks palaidoti su slegiančia nežinia širdy.

Ženklai piršo mintį apie žmogžudystę

Neseniai rašėme apie miške rastus vyro palaikus be galvos.

Tą kartą į redakciją kreipęsi artimieji papasakojo, kaip patys organizavo dingusiojo paiešką, samdė kinologus iš Kauno ir bepilotes skraidykles skraidinančius specialistus, vyro ieškojo ir jo kaimynai bei draugai.

Prapuolėlio vieną dieną ieškojo ir policija, miškų plotus žvalgė sraigtasparnis, tačiau be rezultatų.

Dingimo išvakarėse vyras skambino savo tėvams, pasakė einąs namo, tačiau nepatikslino nei iš kur eina, nei kur esąs. Namuose jis taip ir nepasirodė.

Šalia sodybos, kurioje dingusysis gyveno vienas, pareigūnai rado maišelį su daiktais ir mobilųjį telefoną. Artimiesiems tokie ženklai liudijo, kad kažkas galėjo nutikti ir jų ieškomas žmogus galbūt yra kur netoliese.

„Radusi tuos daiktus, policija daugiau neieškojo. Kodėl?“ – vis dar nesupranta velionio teta.

Giminės velionį aptiko kartu su jiems talkinusiais savanoriais. Šalia nuogo vyro kūno gulėjo jo galva.

Pamačius tą vaizdą savaime kilo mintis, kad mirtis galėjo būti smurtinė.

„Juk žmogus be galvos, kaip gali būti kitaip“, – buvo įsitikinusi teta.

Mintis, kad mirusiam žmogui galvą galėjo nugraužti žvėrys, jai neatrodo reali. Kūno dalis nebuvo nutempta tolyn, gulėjo visai šalia.

Teismo ekspertai, tyrėjai tiesiogiai su žurnalistais nebendrauja. Vakar policijos atstovė Rasa Meištė informavo, kad teismo ekspertizės metu smurto žymių nenustatyta. Kodėl dokumentuose nenurodyta mirties priežastis, ji atsakyti negalėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.