Po tragedijos Palangos sanatorijoje - mįslės tyrėjams

Antradienį vienoje Palangos sanatorijoje aptiktą mirusį žmogų tiriantys ekspertai net po paros dar negalėjo vienareikšmiškai atsakyti, ar jis buvo užmuštas, ar mirė sava mirtimi.

 Į sanatoriją iškviesti pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad telšiškis savo kambaryje su neįgaliuoju girtavo.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Į sanatoriją iškviesti pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad telšiškis savo kambaryje su neįgaliuoju girtavo.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2018, 7:22 AM, atnaujinta Sep 13, 2018, 7:27 AM

Tai, kad sanatorijos kambaryje rastas negyvas Klaipėdos rajono gyventojas yra patyręs smurtą, pareigūnams abejonių nekelia.

Judėjimo negalią turėjęs 42 metų vyras buvo rastas kniūbsčias iškritęs iš neįgaliojo vežimėlio.

Gali būti, kad veido sužalojimus jis patyrė krisdamas, tačiau, kaip sakė įvykio vietoje buvę policininkai, veidas buvo taip sumuštas, kad jis iš vežimėlio turėjo kristi keletą kartų.

Tačiau ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Klaipėdos prokuroras Arūnas Saunorius iki šiol neturi atsakymo, dėl kokios priežasties neįgalusis yra miręs.

Mirusiojo sužalojimai ekspertams sukėlė abejonių, ar jie galėjo būti mirtini, todėl yra užsakyti papildomi tyrimai, kurie atliekami Vilniuje.

Neatmetama versija, kad sumušto vyro mirtį galėjo sukelti ir sveikatos sutrikimai ar apsinuodijimas alkoholiu. Nuo ekspertų išvados priklausys, ar teismo bus prašoma suimti įtariamąjį.

Apie mirusį žmogų sanatorijos personalui buvo pranešta antradienį ryte.

Pusryčius jau pavalgęs vienas viešbučio paslaugas su gydomosiomis procedūromis išsipirkęs 26 metų Telšių rajono gyventojas personalo darbuotojai pranešė, kad jo numeryje esančiam žmogui pasidarė bloga.

Medikai ant grindų rado negyvą žmogų, kurio veidas buvo kruvinas. Netrukus paaiškėjo, kad miręs vyras yra beveik prieš tris savaites į reabilitaciją atvykęs ligonis, kuris kitą dieną turėjo išvykti namo.

Į sanatoriją iškviesti pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad telšiškis savo kambaryje su neįgaliuoju girtavo.

Ar tarp jų įvyko konfliktas, kambario šeimininkas paaiškinti negalėjo. Jis pats yra patyręs keletą galvos operacijų, pripažintas neįgaliu, tad pareigūnams su juo sunkiai sekėsi susikalbėti.

Telšiškis aiškino, kad gerokai išgėrus svečias nusprendė likti pas jį nakvoti vežimėlyje. Įtariamasis tikino pats užmigęs lovoje, o ryte pamatė savo svečią ant grindų.

Kad jis keistai vertina situaciją, buvo galima spręsti iš to, kad apie be gyvybės ženklų gulintį žmogų vyras pranešė tik tada, kai pavalgė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.