Latvijoje vogtas ir Telšių rajone rastas traktorius grąžintas jo savininkui

Pirmadienį Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate lankėsi Latvijos Respublikos pilietis Egils Dakteris. Ežerėje gyvenantis ūkininkas į Telšius atvyko pasiimti jo valdomam ūkiui priklausančio traktoriaus „JOHN DEERE 6930“, kuris praėjusiųjų metų birželį buvo pagrobtas iš angaro.

 Latvijoje vogtas ir Telšių rajone rastas traktorius grąžintas jo savininkui.<br> Telšių apskrities VPK nuotr.
 Latvijoje vogtas ir Telšių rajone rastas traktorius grąžintas jo savininkui.<br> Telšių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2018, 12:53 PM, atnaujinta Sep 18, 2018, 12:55 PM

Kadangi turto draudimas nuo vagystės buvo ką tik pasibaigęs, vyras patyrė 45 000 eurų turtinę žalą, o netekęs traktoriaus, ūkio darbams atlikti buvo priverstas įsigyti naują.

Kaip rašoma Telšių apskrities VPK pranešime, Latvijoje dėl vagystės pradėjus ikiteisminį tyrimą, jis vėliau buvo perduotas Telšių apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams, kurie išaiškino galimai su vagystėmis iš kaimyninės šalies susijusius Telšių ir Mažeikių rajonų gyventojus.

Tiek dėl šio traktoriaus, tiek dėl kitos Latvijoje ir Lietuvoje pagrobtos žemės ūkio technikos vykdyti ikiteisminio tyrimo veiksmai, šių metų rugpjūčio 21-ąją pareigūnus atvedė į vieno Telšių rajone esančio ūkininko kiemą. Jame ir rastas ūkininko Egils Latvijoje vogtas traktorius, kurį, iškalus naują identifikacijos numerį (VIN), Telšių rajone gyvenantis ūkininkas iš įtariamųjų įsigijo už 20 000 eurų.

Į Telšius atvykęs Latvijos Respublikos pilietis atpažino savo traktorių ir sėdęs prie jo vairo, su šypsena išriedėjo namų link. Šios vagystės bylos eigai įtakos turėjo sklandi Latvijos piliečio lietuviška kalba. Dėl šios priežasties sutrumpėjo tyrimo laikas, su nukentėjusiuoju pareigūnai turėjo galimybę betarpiškai bendrauti.

Ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių tęsiami, įtariamieji suimti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.