Šilutiškiui dvigubas smūgis: per tragediją netekus kūdikio, dar viena bloga žinia

Klaipėdos apygardos teismas į pataisos namus pasiuntė 48 metų šilutiškį Aleksandrą Gumuliakovą – dėl savo kūdikio mirties šuns nasruose pripažintas kaltu ir šiemet lygtinai nubaustas vyriškis nevykdė jam skirtų teismo įpareigojimų.

Šilutės gyventojas A.Gumuliakovas pasiųstas į pataisos namus už tai, kad pažeidinėjo teismo įpareigojimus.
Šilutės gyventojas A.Gumuliakovas pasiųstas į pataisos namus už tai, kad pažeidinėjo teismo įpareigojimus.
Šilutės gyventojas A.Gumuliakovas pasiųstas į pataisos namus už tai, kad pažeidinėjo teismo įpareigojimus.<br>G.Pilaičio nuotr.
Šilutės gyventojas A.Gumuliakovas pasiųstas į pataisos namus už tai, kad pažeidinėjo teismo įpareigojimus.<br>G.Pilaičio nuotr.
Gyvūnų prieglaudos darbuotojai Ramziui ieško naujų šeimininkų
Gyvūnų prieglaudos darbuotojai Ramziui ieško naujų šeimininkų
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 21, 2018, 6:44 PM

Penkis kartus teistas A.Gumuliakovas birželio 27-ąją tyčia sugadino kaimynės pašto dėžutę ir vėl buvo nubaustas 50 eurų bauda. Po visų nustatytų pažeidimų jo byla perduota Klaipėdos apygardos teismui.

Teismas konstatavo, kad nuteistasis nesilaikė skirtų įpareigojimų, nesitaiso, ciniškai pažeidinėja įstatymus, nereaguoja į baudas ir Probacijos tarnybos įspėjimus, todėl tikslinga jį izoliuoti nuo visuomenės.

Išklausęs nuosprendį A.Gumuliakovas anksčiau jam paskirtą trejų metų laisvės atėmimo bausmę, kuri buvo atidėta dvejiems metams, turės atlikti pataisos namuose.

Nuteistasis tvirtino laikęsis teismo įpareigojimo dirbti, registruotis Darbo biržoje, šunų namuose nelaikęs.

Po dviejų mėnesių pastebėta, jog A.Gumuliakovas daugiabučio kieme laiko draugo paliktą neregistruotą ir neskiepytą šunį.

Dėl tokio viešosios tvarkos pažeidimo Probacijos tarnybos vėl įspėtas šilutiškis veikiausiai įtarė, kad jį įskundė kaimynai.

„Daugiabučio kieme atrastas keturkojis – ne mano. Įstatymai nedraudžia šunų atsivesti mano draugams“, – kaltinimų kratėsi šilutiškis.

Visą kaltę vertė augintiniui

Šiemet Šilutės rajono apylinkės teismas, išnagrinėjęs dar negirdėtą bylą, nusprendė pasigailėti A.Gumuliakovo – tėvui, kurio netinkamai prižiūrėtas šuo mirtinai sukandžiojo jo pusantro mėnesio sūnų, skirta lygtinė laisvės atėmimo bausmė.

Iki teismo pradžios visą kaltę dėl tragedijos vertęs dobermanų veislės šuniui Ramziui, A.Gumuliakovas pirmajame posėdyje vis dėlto prisipažino kaltu – matyt, tikėjosi išteisinimo.

Išklausęs nuosprendį už tai, kad atėmė vaiko gyvybę dėl neatsargumo, šilutiškis įtūžo: „Aš pats nukentėjau, tą šunį užmigdysiu – mano lėliuką suvalgė.

Kažkada prieglaudoje jau rengiausi tai padaryti.“

Mirtinai sukandžiojo kūdikį

Tragedija Šilutėje nutiko pernai kovo 22-osios vakarą, kai sugyventiniai grįžo į namus, vežimėlyje miegantį kūdikį paliko kieme, o patys nuėjo trumpam pas kaimynus.

Kieme suręstame voljere laikytas Ramzis pragraužęs skylę sugebėjo ištrūkti į laisvę, parvertė vežimėlį, ištempė iš jo kūdikį, nasruose jį nešiojo po kiemą, o vėliau išbėgo į gatvę.

Sukrečiantį vaizdą išvydę Tilžės gatvėje patruliavę ir pro šalį važiavę Šilutės policijos pareigūnai puolė vaduoti vaiko iš šuns nasrų. Jiems teko panaudoti elektros impulsinį prietaisą „Taser“.

Sukandžiotas kūdikis nuvežtas į ligoninę, kur buvo konstatuota jo mirtis nuo sunkių sužalojimų.

Medikai niekuo nebegalėjo padėti – šuns mirtinai sukandžiotas kūdikis mirė dėl ūmaus nukraujavimo, kurį sukėlė daugybinės kąstinės žaizdos.

Tėvus prislėgė netektis

Įtarimai dėl neatsargaus gyvybės atėmimo netrukus buvo pareikšti Ramzio savininkui A.Gumuliakovui.

Baudžiamojoje byloje A.Gumuliakovo gyvenimo draugė Andžela ir jos nepilnamečiai vaikai buvo pripažinti nukentėjusiais asmenimis.

Moteris dievagojosi, kad vyras Ramzio neskriaudė.

„Mes netekome savo vaiko, iki šiol abu su žmona negalime atsigauti nuo šoko. Abu vienodai nukentėjome, išgyvename skausmą dėl netekties.

Aš nieko bloga nepadariau, to šuns per duris neišmečiau“, – prokurorų pareikštais įtarimais stebėjosi buvęs Ramzio šeimininkas.

„A.Gumuliakovo sugyventinė sakė, kad šuns nenorėjusi auginti: „Prašiau vyro jį kam nors atiduoti. Namuose turėjome mažą šunelį, jo buvo gana.“

Dobermaną laikė kaip kiaulę

Šilutės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai anksčiau domėjosi, kokiomis sąlygomis gyvena Ramzis, nes buvo gavę informacijos, kad šuo nešeriamas ir netinkamai prižiūrimas.

Tuomet šuns šeimininkui buvo nurodyta sutvarkyti aplūžusį ir apleistą gyvūno voljerą.

A.Gumuliakovui skirta administracinė bauda dėl netinkamos šuns priežiūros.

Kaltinamasis teisme pasakojo, kad tas šuo ėjo iš rankų į rankas, gyveno prieglaudoje: „Ramzį įsigijau iš vienos pažįstamos.

Iš pradžių laikėme jį bute, o kai sugyventinės vaikui įkando į ranką ir koją, sumontavau tinklinį vielos voljerą ir iškėliau į lauką.“

A.Gumuliakovas aiškino, kad šunį prižiūrėdavo, kaip suprasdavo, – nupirkdavęs kruopų, kauliukų.

Jo gyvenimo draugė buvo atviresnė: „Šunį šėrėme kaip kiaulę, naminiu maistu, retkarčiais sauso ėdalo nupirkdavome.“

„Jokio smurto Ramzis nepatyrė. Geriau kiaules būčiau auginęs“, – liejo apmaudą šilutiškis.

Nauji namai – prieglaudoje

Po šiurpaus įvykio į policijos komisariatą nugabentam A.Gumuliakovui nustatytas 2,36 promilės girtumas, o moteris buvo blaivi.

Iš karto po tragedijos Ramzis buvo perkeltas į Klaipėdos regiono gyvūnų globos namus „Nuaras“. Po metų gyvūnas visiškai pasikeitė – priaugo svorio, sustiprėjo, yra energingas ir gerai nusiteikęs.

Gyvūnų globėjai šuniui ieško naujų šeimininkų. Vienintelė jo laikymo sąlyga – šeimoje neturi būti vaikų.

„Nuaro“ darbuotojai ketvirtadienį „Lietuvos rytui“ patvirtino, kad Ramzis tebegyvena prieglaudoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.