Teisingumo ministerija įsitraukė į civilinę „Niklitos“ bylą prieš R. Kazėnienę

Teisingumo ministerija trečiojo asmens teisėmis įtraukta į civilinę bylą dėl pažeistos bendrovės „Niklita“ dalykinės reputacijos, kurioje atsakovė – buvusi Teisingumo ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Kazėnienė.

Į bylą įtraukta Teisingumo ministerija.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Į bylą įtraukta Teisingumo ministerija.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-27 12:12, atnaujinta 2018-09-27 13:49

„Mūsų pareiga yra padėti principingiems ir sąžiningiems asmenims, atskleidusiems negerovių įkalinimų įstaigų sistemoje, padėti teisinėmis priemonėmis apsiginti ir įrodyti tiesą. Todėl ir nusprendėme dalyvauti šios bylos nagrinėjimo procese ir palaikyti R.Kazėnienės pusę“, – ministerijos pranešime sako teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Prašymą teismui dalyvauti šioje byloje trečiojo asmens teisėmis pateikė pati Teisingumo ministerija.

Pernai pavasarį tuo metu Kauno tardymo izoliatoriaus buhaltere dirbusi R.Kazėnienė pranešė apie pažeidimus šioje įstaigoje. Po to vykusio tarnybinio patikrinimo metu atsistatydino Kalėjimų departamento direktorė Živilė Mikėnaitė, o po tyrimo atleistas Kauno tardymo izoliatoriaus vadovas Edvardas Kviatkauskas.

Dalį pažeidimų patvirtino ir pačios Teisingumo ministerijos, taip pat Viešųjų pirkimų tarnybos bei Valstybės kontrolės atlikti tyrimai.

R.Kazėnienės pateiktoje informacijoje figūravusi bendrovė „Niklita“ civilinėje byloje teigia, kad R.Kazėnienės teiginiai neatitinka tikrovės, todėl reikalauja šią informaciją viešai paneigti ir atlyginti 5 tūkst. eurų įvertintą žalą įmonei bei tūkstančio eurų žalą jos savininkui Valdui Kuktai.

Praėjusių metų pabaigoje po tarnybinio patikrinimo dėl nuteistųjų maitinimo paslaugų pirkimo Marijampolės ir Alytaus pataisos namuose Kalėjimų departamentas paskelbė siūlantis nutraukti sutartį su bendrove „Niklita“ nustačius, kad procedūros vykdytos pažeidžiant Viešųjų pirkimų įstatymą, o laimėtojas nustatytas neteisėtai.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), patikrinusi 2015 metų įmonės „Niklita“ laimėtą pirkimą Kauno tardymo izoliatoriuje, nustatė, kad vienintelis „Niklitos“ akcininkas V.Kukta yra galimai susijęs su buvusiu izoliatoriaus Ūkio skyriaus vedėju Pranu Vaškiu. Pastarasis buvo Kauno tardymo izoliatoriaus viešųjų pirkimų komisijos narys ir pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.