Trys jauni panevėžiečiai sukurpė pavojingą planą – aukomis tapo moterys

Sučiupti 21, 17 ir 16 metų panevėžiečiai, apiplėšinėję moteris. Teismas leido juos suimti mėnesiui. Vyriausias nesimoko ir nedirba, o jaunesnieji – vienos profesinės mokyklos mokiniai.

Dalį iš moterų atimtų daiktų policija rado per kratas įtariamųjų namuose.<br>Panevėžio policijos nuotr.
Dalį iš moterų atimtų daiktų policija rado per kratas įtariamųjų namuose.<br>Panevėžio policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2018, 7:32 PM

Manoma, kad plėšikauti ši trijulė pradėjo prieš tris savaites. Pirmąja jų auka tapo netoli pasienio su Latvija esančiame Biržų rajono Smilgių kaime gyvenanti 88 metų moteris.

Į jos namus per langą įsibrovę du plėšikai auką užklupo miegančią lovoje. Vienas jų stvėrė moterį už pečių, prispaudė prie čiužinio ir reikalavo pasakyti, kur laiko pinigus.

Plėšiko bendrininkas tuo metu vertė aukštyn kojom namus.

Buvo pagrobta piniginė su 9 eurais, žibintuvėlis, trys buteliai alkoholinių gėrimų ir dėžutė saldainių. Grobio vertė – apie 80 eurų.

Po poros dienų jaunieji nusikaltėliai ankstų rytą Panevėžyje, Danutės gatvėje, patykojo į darbą skubančios 53 metų panevėžietės. Prisivijęs priekyje einančią moterį vienas plėšikų sugriebė ją už kaklo ir ėmė smaugti.

Jo bendrininkas iš aukos rankų išplėšė rankinę, ir abu pabėgo. Rankinėje buvo piniginė su pinigais. Patirtą nuostolį moteris įvertino 145 eurais.

Po dviejų dienų Dainavos gatvėje buvo užpulta 59 metų panevėžietė. Iš praeivės rankų plėšikai ištraukė rankinę ir maišelį.

Netektą turtą nukentėjėlė įvertino 345 eurais.

Į kitą žygį įtariamieji vėlgi patraukė po dviejų dienų. Žemaičių gatvėje iš 89-erių moters buvo atimtas maišelis su maisto produktais. Ji irgi patyrė 345 eurų nuostolį.

Panevėžio policijos viršininko pavaduotojas Mindaugas Ambraziūnas sakė, kad demaskuoti įtariamuosius buvo nelengva. Užpultos moterys nespėjo įsidėmėti plėšikų veidų.

Sulaikius įtariamuosius buvo rasti kai kurie iš moterų atimti daiktai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.