Sukčiai seka naujas pasakas – jauna kauniečių šeima sulaukė paslaptingo skambučio

Jauna kauniečių šeima susidūrė su nauju sukčiavimo būdu – jiems telefonu pranešta apie neva apgadintus automobilius. Apgavikai vylėsi, kad žmonės skubės atsiskaityti už tariamus nuostolius.

Telefoniniai sukčiai sugalvoja vis naujų būdų, kaip išvilioti pinigus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Telefoniniai sukčiai sugalvoja vis naujų būdų, kaip išvilioti pinigus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2018, 5:11 PM, atnaujinta Oct 29, 2018, 3:24 PM

Savaitės pradžioje Dainavos rajone gyvenančiai kaunietei paskambinęs jaunuolis pranešė neva už savo automobilio valytuvo radęs užkištą raštelį, kuriame nurodyti moters telefono ir automobilio numeriai.

Skambinęs asmuo aiškino, kad aikštelėje stovėjęs jo automobilis buvo apgadintas, ir sakė radęs užrašytą eismo įvykio kaltininko telefono numerį.

Jis užsiminė norintis iš draudimo bendrovės gauti pinigų nuostoliams už subraižytą kėbulą atlyginti.

Pastaruoju metu automobilio išvis nevairavusi moteris nesileido į kalbas, ir pokalbis nutrūko.

„Kitą dieną jau man paskambino nepažįstama moteris, kuri vėl dėstė tą pačią istoriją apie apgadintą automobilį ir norą gauti išmoką iš draudimo bendrovės“, – pasakojo moters vyras Tadas. Abiem atvejais skambinančiojo telefono numerio nebuvo matyti.

Vyras pradėjo klausinėti, kurioje miesto vietoje įvyko tariamas incidentas, paprašė nurodyti automobilio numerį. Mergina muistėsi ir vengė atsakyti į pateikiamus klausimus.

Pasak Tado, tiek jam, tiek žmonai skambinę žmonės nieko konkretaus neprašė. Vyras mano, kad pranešus apie tariamą automobilio apgadinimą stengiamasi išgąsdinti žmogų, kad jis iškart pasiūlytų atsiskaityti grynaisiais.

Nesmarkiai apgadinus transporto priemonę galbūt užtektų kelių dešimčių eurų nuostoliams atlyginti, o užpildžius eismo įvykio deklaraciją ir gavus draudimo išmoką kaltininkui smarkiai pabrangtų civilinės atsakomybės draudimas.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Justina Kazragytė pranešė, kad kriminalistai žino ir apie tokį apgavikų elgesį.

„Sukčiavimo būdų yra labai įvairių, lengvai atpažįstamas apgavystes keičia naujos jų formos“, – kalbėjo policijos atstovė.

Telefoniniai sukčiai jau mulkino žmones pasakodami apie artimųjų neva sukeltus eismo įvykius ir nukentėjusiesiems gydyti reikalingus pinigus, būtinybę kuo greičiau sumokėti kyšį tyrėjams, brangiai kainavusias vaikų išdaigas. J.Kazragytė ragino kauniečius neskubėti atverti piniginės, visas konfliktines situacijas spręsti teisiniu būdu, o kilusiais įtarimais pasidalinti su policijos pareigūnais.

Vadinamuoju telefoniniu sukčiavimu dažniausiai užsiima įkalinimo įstaigose bausmę atliekantys nuteistieji, kurie turi laisvėje esančių bendrininkų, paimančių pinigus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.