Prie darželių automobilius kraustęs kaunietis nuteistas lygtine laisvės atėmimo bausme

Kauno apylinkės teisme nuskambėjo nuosprendis anksčiau neteistam 31-erių metų kauniečiui Andrejui Sokolovui, kuris teisinosi Kaune vogęs, nes turėjo išlaikyti Anglijoje paliktą savo žmoną ir mažą vaiką.

Kaunietis apvogdavo prie vaikų darželio paliktus automobilius.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Kaunietis apvogdavo prie vaikų darželio paliktus automobilius.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-14 15:46

Spalio gale Kauno miesto Dainavos policijos komisariato pareigūnai, bendradarbiaudami su Kauno apylinkės prokuratūros prokurorais, atliko ikiteisminį tyrimą dėl šio kauniečio įvykdytų svetimo turto vagysčių ir perdavė teisminiam nagrinėjimui bylą, kurioje – akivaizdus ypatingas nusikaltėlio įžūlumas.

Teisme įrodyta, kad šiemet, nuo kovo iki spalio (kai buvo sulaikytas nusikaltimo vietoje), A.Sokolovas rytais arba į pavakarę, apie 17 val., kai mamos automobiliu atveždavo savo vaikus į ikimokyklinio ugdymo įstaigas arba pasiimdavo iš jų, tykodavo ir laukdavo, kol moterys nueidavo su mažyliais.

Tuomet apžiūrėjęs automobilius ir pastebėjęs salonuose paliktas rankines, susigundydavo lengvu grobiu. Pasiėmęs plaktuką, išdauždavo juo langų stiklus ir grobdavo rankines. Tokiu būdu, niokodamas svetimą turtą, jis įvykdė net dešimt nusikaltimų, kol paskutiniu atveju buvo sulaikytas.

Tai atsitiko prie vieno iš Kauno vaikų darželių K.Baršausko gatvėje. Čia moteris pasistatė savo automobilį ir eidama su vaiku link ugdymo įstaigos, išgirdo stiklo dužimo garsą bei įsijungusią automobilio signalizaciją. Atsisukusi, moteris pamatė, kaip iš jos automobilio salono vyriškis čiumpa rankinę ir bėga.

Moteris nedvejodama pradėjo vytis vyriškį, kuris nubėgo į netoliese stovėjusį savo automobilį. Pribėgusi, moteris atidarė automobilio dureles, o viduj buvęs vyras tiesiog atidavė jai rankinę. Patyrusi šoką, moteris pradėjo šauktis pagalbos, į kurią atsiliepė netoliese buvęs kitas vyras. Jis padėjo sulaikyti vagystę bandžiusį įvykdyti vyriškį, kurį perdavė nedelsiant į įvykio vietą atvykusiems pareigūnams.

Dainavos PK pareigūnams atliekant procesinius veiksmus, įtariamasis savo kaltės neneigė, teisinosi, kad jam tiesiog labai reikėjo pinigų. Nukentėjusiems asmenims dėl įtariamojo nusikalstamų veikų buvo padaryta didžiulė materialinė žala, siekianti arti 6 tūkst. 500 eurų.

Neneigė A.Sokolovas savo kaltės ir teisminio bylos nagrinėjimo metu. Prokuroras siūlė teismui skirti kaltinamajam 2 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant 2,5 metų. Teismas skyrė 3 metus laisvės atėmimo, bausmės vykdymą atidėdamas pusantrų metų laikotarpiui.

A.Sokolovui uždrausta išvykti be Probacijos tarnybos leidimo. Teismas įpareigojo jį dirbti arba ieškotis darbo per Užimtumo tarnybą. Taip pat nuteistasis turės atlyginti apvogtoms moteris dėl jo kaltės patirtą piniginę žalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.