Prokuratūra skundžia teismo sprendimą dėl asmens skyrimo į pareigas

Generalinė prokuratūra pateikė apeliacinį skundą Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui prašydama panaikinti šių metų spalio 18 d. Vilniaus apygardos administracinio teismo priimtą sprendimą administracinėje byloje dėl Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro paskyrimo ir priimti naują sprendimą šioje byloje.

Prokuratūra skundžia teismo sprendimą dėl asmens skyrimo į pareigas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Prokuratūra skundžia teismo sprendimą dėl asmens skyrimo į pareigas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2018, 11:39 AM

Kaip informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra, skundžiamu sprendimu Vilniaus apygardos administracinis teismas iš dalies tenkino pareiškėjo I.M. skundą panaikindamas Lietuvos Respublikos generalinio prokuroro 2016 m. lapkričio 29 d. įsakymą dėl Martyno Jovaišos paskyrimo bei įpareigodamas iš naujo spręsti dėl tinkamo kandidato paskyrimo į šias pareigas.

Minimu įsakymu M.Jovaiša buvo paskirtas į Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro pareigas, kurias jis eina iki šiol.

Apeliaciniame skunde nurodoma, kad prokuratūros vertinimu Vilniaus apygardos administracinis teismas neteisingai įvertino faktines bylos aplinkybes, netinkamai aiškino ir taikė tam tikras teisės normas, nemotyvavo savo išvadų, dėl ko skundžiamas sprendimas yra nepagrįstas, neteisėtas ir naikintinas.

Prokuratūros pozicija grindžiama prokurorų atranką reglamentuojančiomis Prokuratūros įstatymo, Viešojo administravimo įstatymo bei kitų teisės aktų normomis.

Vadovaujantis jomis, pasirašydamas skundžiamą įsakymą ir paskirdamas M.Jovaišą į Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro pareigas generalinis prokuroras veikė teisėtai ir pagrįstai, realizuodamas jam suteiktą diskrecijos teisę bei neperžengdamas jos ribų.

Ši pozicija grindžiama ir teismine praktika, kuri susiformavo Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjų kolegijai išnagrinėjus analogišką savo esme bylą 2017 m., skirdamas asmenį į pareigas generalinis prokuroras turi diskrecijos teisę ir nėra saistomas Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisijos išvadų.

Pateiktą apeliacinį skundą šioje administracinėje byloje prokuratūra prašo nagrinėti rašytinio proceso tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.