14-metę lietuvę Anglijoje nužudęs paauglys pripažintas kaltu: jo laukia bausmė

Šešiolikmetis vaikinas buvo pripažintas nužudęs ir išprievartavęs lietuvę merginą Jungtinėje Karalystėje. Buvo įtariamų, kad aukos kūnas prievartautas ir jai jau mirus. 

 Šešiolikmetis vaikinas buvo pripažintas kaltu nužudęs ir išprievartavęs lietuvę merginą Jungtinėje Karalystėje. Buvo įtariama, kad su merginos kūnu buvo santykiaujama ir po jos mirties.<br> lrytas.lt montažas.
 Šešiolikmetis vaikinas buvo pripažintas kaltu nužudęs ir išprievartavęs lietuvę merginą Jungtinėje Karalystėje. Buvo įtariama, kad su merginos kūnu buvo santykiaujama ir po jos mirties.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-14 15:47, atnaujinta 2018-12-14 16:35

Viktorijos Sokolovos kūnas buvo rastas balandžio 12 dieną. Lavoną Vulverhamptono Vakarų parke aptiko atsitiktinis praeivis.

Prieš teismą stojęs 16-metis neigė kaltę, bet prisipažino, kad buvo susitikęs su mergina ir su ja lytiškai santykiavo, rašo BBC.

Vulverhamptono karališkojo teismo prisiekusieji vaikiną pripažino kaltu dėl išprievartavimo ir nužudymo, tačiau kaltinimai dėl lytinio santykiavimo po mirties buvo atmesti.

Tyrėjai skelbia, kad į Jungtinę Karalystę 2011 metais atvykusi V.Sokolova buvo nužudyta mažiausiai 21 plaktuko smūgiu. Jai buvo sulaužytas stuburas, sumaitotas veidas. Dalis dantų rasta už kelių metrų nuo kūno.

Susirašinėjo „Facebook“

Teismo posėdis truko tris savaites. Jo metu paaiškėjo, kad 14-metė pažinojo žudiką – jie susirašinėjo feisbuke.

Pareigūnai, išstudijavę įtariamojo mobilųjį telefoną, rado įrodymų, kad jis ieškojo, kaip visam laikui panaikinti savo paskyrą feisbuke, taip pat buvo ištrynęs skambučių su 14-mete istoriją.

Taip pat paieškos sistemoje „Google“ vaikinas ieškojo informacijos apie analinį seksą. Pareigūnų manymu, būtent dėl šios priežasties balandžio 11-osios vakarą jis pasiūlė merginai susitikti.

Teismo medicinos ekspertai taip pat patvirtino, kad su auka buvo santykiauta analiniu būdu, o fiziniai sužalojimai įrodo, jog tai daryta prieš jos valią.

Įtariamasis kaltę neigė ir pridūrė, kad nebūtų galėjęs taip pasielgti, nes jie buvo draugai. Vis dėlto jis prisipažino, kad lemtingą balandžio 11-osios vakarą buvo susitikęs su 14-mete ir su ja lytiškai santykiavo.

Pasak šešiolikmečio, ją nužudė kažkas kitas.

Itin brutalus nužudymas

Pusnuogės merginos kūnas buvo rastas balandžio 12-osios rytą Vulverhamptono Vakarų parke ant suoliuko.

Jį radęs praeivis iš pradžių net nesuprato, kad tai žmogaus kūnas. Pasak teismo medicinos ekspertų, mirties priežastis – smūgis į galvą, auka taip pat patyrė daug kitų sužalojimų: buvo lūžęs stuburas, išmušti dantys.

Ant kūno rasti nubrozdinimai verčia manyti, kad kūnas buvo atitemptas iki suoliuko.

Nužudytosios draugės, su kuriomis ji buvo lemtingąjį vakarą, sakė, kad ši prisipažinusi, jog nori susitikti su vaikinu, su kuriuo susirašinėjo feisbuke. Todėl, kai jos išėjusios namo, 14-metė lietuvė pasiliko parke.

Pareigūnai rado paskutinį nužudytosios ir šešiolikmečio susirašinėjimą – balandžio 11 d. 22 val. 35 min. pasiųstoje žinutėje jis rašė, kad jau eina iš namų. 

Bausmė bus paskirta vėliau

Vulverhamptono karališkojo teismo prisiekusiesiems sprendimui priimti prireikė 7 valandų ir 24 minučių.

Bausmė lietuvę nužudžiusiam nepilnamečiui bus paskirta kitų metų vasario 22 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.