Žinomas pareigūnas apie paviešintą smūgį merginai: parodytų visą įrašą, kitaip kalbėtumėte

Kalėdų rytą socialiniame tinkle pasirodęs vaizdo įrašas, kuriuo pasidalinusi mergina papasakojo apie žiaurų smūgį gatvėje, sulaukė didžiulio visuomenės dėmesio.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2018, 9:08 PM, atnaujinta Dec 27, 2018, 1:37 PM

Gabrielė Kaitė įraše pasakojo apie lapkričio 16-ąją sostinės centre įvykusį žiaurų incidentą ir pasidalino video, kuriame, kaip įtariama, dziudo imtynininkas Ignas Mečajus, vos pakilęs nuo žemės, stipriai smūgiuoja kumščiu šalia stovinčiai merginai į veidą ir parbloškia ją ant grindinio.

Nesimato įrašo pradžios

Daugybė įrašą komentavusių jos draugų bei portale lrytas.lt naujienas sekusių skaitytojų sportininkui negailėjo keiksmų ir smerkimo.

Žinoma, smurtas nėra pateisinamas. Tačiau žinomas Vilniaus pareigūnas Vitalijus Vaitkevič pabrėžė, kad negalima teisti žmogaus, kai nėra paviešinta visa situacija.

Socialinio tinklo „Facebook“ komentaruose po sumuštos merginos įrašu jis atkreipė dėmesį į tai, kad visiškai neaiški incidento priešistorė. Įrašo pradžioje matyti, kad prieš smūgiuodamas vyras stojasi nuo šaligatvio, jam po kojomis mėtosi į telefoną panašus daiktas.

„Ilgesnis video įrašas paaiškintų žmonėms, kodėl tas vyras gulėjo ant žemės, kodėl sunkiai atsistoja ir smogia pirmam pasitaikiusiam. Žmonės, matydami ne visą informaciją, nedarykite skubotų išvadų“, – rašė V.Vaitkevič.

Jo manymu, panašu, kad vyras prieš buvo patyręs nokdauną ir merginai smūgiuoja apsvaigęs, pats ne visai suvokdamas, ką daro. 

„Žmogus sunkiai keliasi nuo žemės ir atsitiktinai smūgiuoja, galimai pats nesuvokdamas, ką daro. O kodėl jis keliasi? Kodėl jis gulėjo? Kodėl ta mergina nekvietė jam pagalbos kol jis gulėjo? Parodytų visą įrašą, kitaip jūs čia visi kalbėtumėt“, – rašė jis. 

Smurto negina

Vyras pabrėžė neginantis smurtautojo, bet ragino jo neteisti, kol žinoma tik dalis informacijos.

V.Vaitkevičius sakė, kad į diskusijas socialiniame tinkle įsivėlė tik ragindamas žmones nedaryti skubotų išvadų, o paties įvykio aplinkybių nežino ir jis. 

Lietuvos įstatymuose įtvirtintas nekaltumo prezumpcijos principas – pagal jį asmuo laikomas nekaltu iki kol teismas nusprendžia kitaip.

„Didžioji dalis žmonių tą sportininką jau nuteisė, nekaltumo prezumpcija jam jau negalioja, o didžioji dalis komentuoja nežinodami aplinkybių“, – komentavo pareigūnas.

Situaciją paaiškintų ilgesnis įrašas, kuriame gali būti matoma, kas vyko prieš tai. Gali būti, kad ir sportininkas prieš tai buvo mušamas, buvo praradęs sąmonę, o atsikėlęs ne visai orientavosi. Tačiau, pabrėžė pareigūnas, tai tik prielaidos. Jau beveik mėnesį vyksta ikiteisminis tyrimas, jis ir atsakys į visus klausimus. Tai pat ir į tai, ką ten veikė ir vėliau nukentėjusi mergina.

„Tas jo veiksmas tikrai negražus, niekas nesako, kad reikia jį palaikyti dėl to. Nei aš jį palaikau, nei ką. Žmonėms tik norėjau pasakyti, kad nereikia komentuoti nežinant visų aplinkybių. 

Aš manau, kad viską ikiteisminio tyrimo metu įvertins atsakingi pareigūnai, o galutinį sprendimą priims teismas“, – savo poziciją paaiškino V.Vaitkevič.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.