Šeimos tragedija Biržų rajone: tėvas negyvas, sūnus už grotų

Biržų rajono Geidžiūnų kaimo gyventojus sukrėtė kraupi žmogžudystė. Įtariama, kad 68 metų vyriškis prieš keletą dienų krito nuo savo 28 metų sūnaus, neseniai sugrįžusio iš kalėjimo, rankos.

Policija iš pradžių buvo pradėjusi tyrimą šeimos galvos mirties priežasčiai nustatyti. Po skrodimo paaiškėjus, kad vyras buvo nužudytas, tyrimą teko perkvalifikuoti į žmogžudystę.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija iš pradžių buvo pradėjusi tyrimą šeimos galvos mirties priežasčiai nustatyti. Po skrodimo paaiškėjus, kad vyras buvo nužudytas, tyrimą teko perkvalifikuoti į žmogžudystę.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2019, 12:17 AM

Sekmadienis Panevėžio apylinkės teismas leido įtariamąjį suimti trims mėnesiams.

Išvakarėse įvyko nužudyto vyro laidotuvės, tačiau žmogžudyste įtariamas sūnus jose nedalyvavo – buvo sulaikytas.

Geidžiūnų kaimo gyventojas buvo mirtinai sumuštas trečiadienio vakare.

Kitą rytą radusi negyvą vyrą jo žmona nuskubėjo pagalbos pas kaimynus.

„Atbėgo verkdama ir šaukdama, kad vyro nebėra gyvo, – sakė jį atšalusį radusi rytą“, – pokalbį su nužudytojo žmona prisiminė kaimynystėje gyvenantis vyriškis.

Jis tvirtino, kad aimanuodama moteris prasitarė, jog išvakarėse vienas sūnų buvo sumušęs tėvą. Nieko nelaukdamas kaimynas apie tai pranešė Bendrajam pagalbos centrui.

Kaimyno tvirtinimu, išgirdęs velionio žmonos aiškinimą pareigūnams jis apstulbo: „Nors prieš akimirką man aiškino visai kitaip, dabar ji dėstė, kad į namus grįžęs vyras pargriuvo. Paskui esą vaikai tėvą paguldė į lovą, o rytą rado sustingusį.“

To geidžiūnietis nenutylėjo ir papasakojo policijai.

Nužudytojo kaimynystėje gyvenantis vyras sakė, kad panašios tragedijos reikėjo laukti.

Įtariamasis anksčiau buvo teistas ir ne per seniausiai sugrįžo iš pataisos namų į gimtinę. Po vienu stogu kartu su tėvais gyvena dar keli jų vaikai.

Geidžiūniečiai teigė, jog įtariamasis anksčiau jau ne kartą yra kėlęs ranką prieš tėvą. Esą nuo jo buvo kliuvę ir broliui. Šią šeimą jau anksčiau persekiojo nelaimės. Žmonės sakė, kad prieš kelerius metus per avariją žuvo viena jų duktė.

Esą girta moteris tamsoje ėjo be atšvaitų ir buvo partrenkta važiuojančio automobilio. Be motinos likusius vaikus priglaudė seneliai.

Policija iš pradžių buvo pradėjusi tyrimą šeimos galvos mirties priežasčiai nustatyti.

Po skrodimo paaiškėjus, kad vyras buvo nužudytas, tyrimą teko perkvalifikuoti į žmogžudystę. Kitą dieną sulaikytas nužudytojo sūnus, o paskui kreiptasi į teismą dėl suėmimo.

Prokuratūra patvirtino, kad įtariamasis buvo teistas už artimųjų sumušimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.