Senyvoms moterims iškilo pavojus: grobiu tampa rankinės

Pastaruoju metu Klaipėdoje jauni plėšikai nuolat gatvėse užpuldinėja senyvas moteris ir atiminėja jų rankines. Užvakar užregistruoti net trys tokio įžūlaus užpuolimo atvejai.

R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2019, 3:18 PM

Pirmasis įvykis užfiksuotas Vingio gatvėje apie 11 val. Nežinomas asmuo iš 70 metų moters rankų išplėšė juodos spalvos odinį rankinuką. Jame buvo banko kortelė ir apie 50 eurų.

Šalia daugiabučio stumtelėta moteris atsidūrė ant žemės. Viskas vyko labai greitai. Nukentėjusioji mano, kad tamsiai apsirengęs užpuolikas buvo maždaug 180 centimetrų ūgio.

Apie 15 val. panašus incidentas nutiko Žardininkų gatvėje. Iš nugaros užpulta 65-erių moteris rankinės nepaleido iš rankų, tuomet sulaukė stipraus smūgio į petį ir nuvirto ant žemės. Pavogtoje rankinėje buvo 96 eurai.

Po pusvalandžio dar viena klaipėdietė nukentėjo Taikos prospekte. 87 metų moteris neteko piniginės su dokumentais ir 80 eurų, telefono. Visą patirtą žalą ji įvertino 175 eurais.

Neretai pasitaiko, kad užpultos moterys sužalojamos.

Lapkričio 23-iosios vakarą Smiltelės gatvėje 61 metų moteriai nepažįstamas asmuo iš už nugaros du kartus trenkė į galvą. Nuo smūgio moteris apsvaigo, o tuo pasinaudojęs užpuolikas čiupo rankinę ir pabėgo.

Prarastą rankinę, telefoną ir piniginę moteris įvertino 760 eurų.

Tikriausiai į policiją kreipiasi ne visos nukentėjusiosios. Viena užpulta 70-metė, praradusi piniginę su 130 eurų ir banko kortele, policijai apie įvykį nepranešė iki tol, kol po kelių dienų pastebėjo, kad ištuštinta jos banko sąskaita – buvo paimta 470 eurų.

Pastaraisiais mėnesiais tokie nusikaltimai vyksta pietinėje uostamiesčio dalyje, anksčiau moterys kentėjo arčiau centrinės miesto dalies. Visų nusikaltimų scenarijus – labai panašus.

Situacija šiek tiek pasikeičia tik tuomet, kai moterys pabando priešintis.

Sausio 3 dieną taip pasielgė 85 metų pensininkė. Ji užpulta ankstyvą rytą netoli sveikatos priežiūros centro Taikos prospekte.

Moteris pajuto, kad iš už nugaros kažkas sparčiai artėja prie jos, ir stipriau suspaudė rankinės rankeną. Ją užpuolė du vyrai, bet pensininkė nepaleido rankinės, nors ir buvo pargriauta ant žemės ir velkama.

Plėšikai – laisvėje

Policijos pareigūnai tikina, kad lipa užpuolikams ant kulnų. Narplioti nusikaltimus jiems nėra lengva, nes staiga užpuolamos moterys nespėja įsidėmėti tikslesnių nusikaltėlių ypatybių. Be to, tokie nusikaltimai dažniausiai vyksta rytais ar vakarais, kai gatvėse dar tvyro sutemos.

Vienas įtariamųjų – septyniolikmetis uostamiesčio vaikų globos namų auklėtinis. Tokie nusikaltimai pasipila, kai tik jis grįžta į Klaipėdą iš socializacijos centro.

Manoma, kad dabar moteris užpuldinėja narkomanas ar keletas jų, kai jiems staigiai prireikia pinigų kvaišalams. Jie veikia labai greitai, nesibaimindami netoliese esančių žmonių, kurie net nespėja suvokti, kas vyksta.

Pareigūnų teigimu, jau nustatytas įtariamųjų ratas ir jis mažėja.

Jie pataria žmonėms nelaikyti piniginių rankinėse, einant į parduotuves pasiimti tik tiek pinigų, kiek jų tąkart gali prireikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.