Į troleibusą atsitrenkęs girtas muitinės pareigūnas prie vairo nesės 2 metus

Mamai dėl dujų katilo padėti skubėjęs pareigūnas ilgam neteko teisės vairuoti. Jo automobilis konfiskuotas, o už tolesnius veiksmus atsakinga liko motina.

Troleibuso vairuotojas užuodė, kad inspektorius girtas, tad iškvietė policiją.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Troleibuso vairuotojas užuodė, kad inspektorius girtas, tad iškvietė policiją.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2019, 2:15 PM, atnaujinta Jan 28, 2019, 2:43 PM

Kauno apylinkės teismas pranešė, kad iš Kauno teritorinės muitinės vyriausiojo inspektoriaus R. V. (47 m.) dvejiems metams atimta teisė vairuoti. Inspektorius vairavo neblaivus ir atsitrenkė į troleibusą – jam buvo nustatytas sunkus girtumas (3,28 prom.). Vyrui taip pat skirta 500 eurų įmoka į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą ir konfiskuotas automobilis.

R. V. pripažino kaltę dėl neapdairaus savo elgesio, o anksčiau teistas nebuvo. Inspektorius pagal laidavimą yra atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pusantrų metų laikotarpiui. Už jo tolesnius veiksmus atsakomybę prisiėmė motina. Ji per 10 dienų nuo nuosprendžio įsiteisėjimo turės sumokėti 700 eurų užstatą, kuris bus grąžintas pasibaigus laidavimo terminui tuo atveju, jeigu R. V. per tą laiką nenusikals. Laidavimu yra siekiama suteikti pirmą kartą nesunkiai nusikaltusiam asmeniui galimybę pasitaisyti, ateityje nenusikalsti ir laikytis įstatymų.

„Laidavimo institutas gali būti taikomas, jei asmuo padarė nusikaltimą pirmą kartą, gailisi, pripažįsta savo kaltę, pažada laikytis įstatymų ir nedaryti naujų nusikalstamų veikų. Šiuo konkrečiu atveju teismas turėjo pagrindą manyti, kad už kaltinamąjį atsakomybę prisiėmusi laiduotojo motina verta pasitikėjimo ir teigiamai paveiks kaltinamojo asmenybę“, – sakė bylą išnagrinėjęs Kauno apylinkės teismo teisėjas Alvydas Rimkevičius.

Kaltinimai muitinės pareigūnui R. V. buvo pateikti dėl to, kad jis 2018 m. gegužės 18 d. Kaune, Tunelio g., vairavo automobilį „Toyota Picnic“ būdamas neblaivus. Nesilaikydamas saugaus atstumo, atsitrenkė į priešais važiuojantį troleibusą ir jį apgadino.

Kaip teigiama Kauno apylinkės teismo pranešime, apklausiamas teisme R. V. kaltę pripažino ir dėl savo netinkamo poelgio labai gailėjosi. Pasakojo, kad po paskutinės darbo prieš atostogas dienos jis nusprendė užsukti pas draugą pasikalbėti. Besikalbant jie vartojo degtinę, po to nusipirko dar alkoholio. Tuomet jam paskambinusi mama pasakė, kad „keistai burzgia dujų katilas“. Inspektorius, neradęs taksi, sėdo į savo automobilį ir skubėjo namo norėdamas išsiaiškinti gedimą. Važiuodamas Tunelio gatve atsitrenkė į troleibuso galą. Troleibuso vairuotojas, užuodęs, kad nuo vairuotojo sklinda alkoholio kvapas, iškvietė policijos pareigūnus.

R. V. buvo įspėtas, kad jei laidavimo laikotarpiu padarys naują baudžiamąjį nusižengimą ar neatsargų nusikaltimą, laidavimas nustos galioti ir teismas spręs klausimą dėl asmens nubaudimo už visas padarytas nusikalstamas veikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.