Ugnimi kryžiaus burtus vaikęs vyras stos prieš teismą

Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą, ar jo terorizavimo.

Ugnimi kryžiaus burtus vaikęs vyras stos prieš teismą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Ugnimi kryžiaus burtus vaikęs vyras stos prieš teismą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2019, 3:33 PM, atnaujinta Jan 28, 2019, 4:25 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo duomenų visuma leidžia manyti, kad pernai metų gegužę apsvaigęs nuo alkoholio Kretingos rajono gyventojas, nešinas degančiu deglu ir degiuoju skysčiu, užsuko į kaimynų kiemą. Padegęs žolę ir laiptus, išgėręs vyriškis dar ir pagrasino kaimynei jos gyvybe.

Bylos duomenimis, nesantaika tarp kaimynų, virtusi nusikalstama veika, prasidėjo dėl ant medžio pakabinto kryžiaus su vardais, kurie sutapo su kaltinamojo sugyventinės šeimos narių vardais. Esą kaltinamojo šeima pro savo namų langus kasdien matė juos trikdantį kryžių, o kaimynai nereagavo į prašymus jį nukabinti. Apklausos metu kaltinamasis teigė, jog manė, kad tas kryžius gali būti užburtas ir nukreiptas prieš jo šeimą, todėl manė, kad ugnimi tuos burtus išbaidys.

Dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą, ar jo terorizavimo kaltinamajam gresia laisvės atėmimo bausmė iki ketverių metų.

Byla su kaltinamuoju aktu sausio 23 dieną perduota Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.