Už žiaurų 14-metės lietuvės nužudymą ir išžaginimą Anglijoje – teismo verdiktas budeliui

Praėjusių metų balandžio mėnesį Anglijoje, Vulverhamptono mieste nužudytos lietuvės paauglės žudiką teismas penktadienį pasiuntė už grotų. Nepilnamečiui už šį nusikaltimą skirta laisvės atėmimo bausmė mažiausiai devyniolikai metų.

Jaunuolis siunčiamas už grotų. <br>Scanpix nuotr.
Jaunuolis siunčiamas už grotų. <br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2019, 8:48 PM, atnaujinta Feb 22, 2019, 9:00 PM

Kaip penktadienį pranešė birminghammail.co.uk, 14-metės lietuvės žudikas penktadienį išgirdo teismo nuosprendį. Jaunuolis buvo teisiamas dėl paauglės išžaginimo ir mirtį sukėlusių smūgių plaktuku.

Teismas nusprendė, kad dabar jau 17-metis žudikas šį kraupį nusikaltimą įvykdė ne spontaniškai – tai buvo planuotas nusikaltimas, mat į susitikimą su paaugle jaunuolis atėjo su ginklu – plaktuku, kuriuo mergaitė po išžaginimo buvo brutaliai nužudyta.

Auka savo budelį pažinojo

Kaip jau anksčiau rašė lrytas.lt, 14-metė lietuvė su tuo metu dar 16-mečiu vaikinu susirašinėjo socialiniame tinkle „Facebook“. Lemtingąjį 2018-ųjų balandžio 11-osios vakarą jie susitiko Vulverhamptone esančiame Vakarų parke. 

Kaip vėliau paaiškėjo, 16-metis paauglę išprievartavo, o po to sudavė lemtingus smūgius, kad ją užmuštų. Ekspertai nustatė, kad ant merginos buvo rasta sužalojimų, kurie nurodė, kad ji buvo išžaginta analiniu būdu, ji taip pat patyrė kaukuolės ir stuburio lūžius. 

Balandžio 12-osios rytą nužudytos paauglės kūną ant parke esančio suoliuko rado atsitiktinis praeivis. Kūną radęs asmuo teigė iš pradžių net nesupratęs, kad tai – žmogus. 

Įtariamasis pradžioje neigė savo kaltę, tačiau preigūnai, patikrinę jo mobilųjį telefoną rado įtarimus keliančias paieškas „Google“ sistemoje bei ištrintą skambučių istoriją.

Kaip paaiškėjo, jaunuolis „Google“ sistemoje ieškojo informacijos apie analinį seksą, bei kaip visam laikui panaikinti savo „Facebook“ paskyrą. Vėliau surinktų įrodymų dėka, jaunuolis buvo pripažintas kaltu dėl paauglės nužudymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.