Kybartų pataisos namuose recidyvistas nuosprendį išgirdo 43 kartą

Iš Kybartų pataisos namų į kitą kalinimo įstaigą ištrūkti bandžiusiems kaliniams planas nepavyko. Teisėjui ir jo namiškiams grasinimus žėrę recidyvistai liks toje pačioje kalinimo įstaigoje ir kalės ilgiau.

R.Mickevičius per savo gyvenimą nuosprendį išgirdo jau 43-ią kartą.<br>G.Šiupario nuotr.
R.Mickevičius per savo gyvenimą nuosprendį išgirdo jau 43-ią kartą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-01 13:40

Net 43-ią kartą nuosprendį išklausiusiam 33 metų Romui Mickevičiui nepadėjo nei atgaila, nei visiškas kaltės pripažinimas.

Už vagystes, turto prievartavimą, nepagarbą teismui, įžeidimą, grasinimus nužudyti teistam recidyvistui šį kartą bausmė sumažinta trečdaliu, tačiau jis kalinimo įstaigoje vis tiek praleis metais ilgiau.

Subendrinus bausmę su dar neatlikta R.Mickevičiui paskirta galutinė 17 metų ir 7 mėnesių bausmė. Ją kalinys turės atlikti pataisos namuose.

Toje pačioje kameroje kalėjęs 25-erių Mindaugas Šitikovas atsipirko kiek švelnesne bausme.

Bylą nagrinėjusi Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėja Ilona Jakubėnienė patikėjo aštuonis kartus teisto vyro atgaila ir jam skyrė trečdaliu sumažintą 10 mėnesių bausmę.

Subendrinus su dar neatlikta bausme, iš Šiaulių rajono kilęs M.Šitikovas kalinimo įstaigoje dar turės praleisti pustrečių metų.

Pirmasis laišką parašė R.Mickevičius, kuris griežė dantį ant jo skundą atmetusio Regionų apygardos administracinio teismo Šiaulių rūmų teisėjo. Pernai liepos 9 dieną laišką sukurpęs kalinys nurodė savo vardą ir pavardę, grasino mirtimi ir teisėjui, ir jo namiškiams.

Autorius detaliai aprašė, kaip bus vykdoma egzekucija, išniekinti palaikai, perspėjo, kad teisėją jau seka narkomanai.

Savo laišką R.Mickevičius davė perrašyti kameros draugui M.Šitikovui. Šis savąjį variantą patobulino – pavadino „mirties nuosprendžiu“.

Teisiamųjų suole atsidūrę kaliniai sakė, kad tai buvo tik bandymas ištrūkti iš Kybartų pataisos namų.

R.Mickevičiui šioje kalinimo įstaigoje nepatinka, nes neva aplink labai daug narkomanų. Abu kaliniai pasakojo, jog rašė ne vieną prašymą iškelti, bet prašymai nebuvo išgirsti.

Ir R.Mickevičius, ir M.Šitikovas tikino, kad teisėjas turėjo suprasti – grasinimai nerimti.

Pirmasis gūžtelėjo pečiais, kad jokios grėsmės nekelia, nes dar ilgai kalės. Antras recidyvistas svarstė, kad „normalus vyras tokį laišką perskaitytų ir išmestų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.