Viena byla strigdo kitą

Korupcijos skandalas trikdo Apeliacinio teismo darbą. Dėl trijų nušalintų teisėjų iš naujo teks nagrinėti dešimtis bylų, procesas stringa ir dėl už grotų atsidūrusio advokato.

Krepšinio federacijos byloje advokatas D.Zagreckas gynė R.Liuimienę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Krepšinio federacijos byloje advokatas D.Zagreckas gynė R.Liuimienę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
LKF bylos nagrinėjimas stringa dėl suimto advokato.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
LKF bylos nagrinėjimas stringa dėl suimto advokato.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
LKF bylos nagrinėjimas stringa dėl suimto advokato.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
LKF bylos nagrinėjimas stringa dėl suimto advokato.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
LKF bylos nagrinėjimas stringa dėl suimto advokato.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
LKF bylos nagrinėjimas stringa dėl suimto advokato.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 5, 2019, 10:45 AM, atnaujinta Mar 6, 2019, 11:46 AM

„Pabūsime 20 minučių ir dar spėsime į Užgavėnių šventę“, – vakar rytą juokavo į Apeliacinį teismą iš Panevėžio suvažiavę buvę šio miesto savivaldybės darbuotojai. Jie jau žinojo, kad netrukus galės važiuoti atgal.

Nors 2011 metais Europos vyrų krepšinio čempionatą rengę tuomečiai Lietuvos krepšinio federacijos atstovai ir Panevėžio savivaldybės darbuotojai pernai spalį buvo visiškai išteisinti, jie nuo gruodžio vidurio važinėja į Apeliacinį teismą.

Advokatas – už grotų

Visus krepšinio čempionato rengėjus išteisinusio Vilniaus apygardos teismo nuosprendį apskundė prokurorai, tačiau Apeliaciniame teisme neįvyko dar nė vienas posėdis.

Vakar jis vėl buvo atidėtas. „Neatvyko advokatas Drąsutis Zagreckas, jo neatvykimo priežastys tikriausiai visiems yra žinomos“, – gausiam būriui išteisintųjų ir jų advokatų pranešė teisėja Regina Pocienė.

Advokatas D.Zagreckas buvo sulaikytas iki šiol paslaptingoje korupcijos byloje ir vis dar laikomas suimtas. Žinomą advokatą teismas leido suimti mėnesiui.

Susirado kitą gynėją

Šioje byloje D.Zagreckas gynė Lietuvos krepšinio federacijos atstovę Rasą Liuimienę.

Moteris sakė jau susiradusi kitą advokatą, tačiau nespėjo su juo pasirašyti sutarties. Jis negalėjo atvykti ir į Apeliacinį teismą, nes turėjo dalyvauti anksčiau suplanuotuose teismo posėdžiuose.

Ankstesnis teismo posėdis turėjo vykti likus savaitei iki savivaldos rinkimų.

Tuomet jis buvo atidėtas, kad teismas galėtų kreiptis į Vyriausiąją rinkimų komisiją ir prašyti panaikinti buvusio Panevėžio mero konservatoriaus Vitalijaus Satkevičius teisinę neliečiamybę.

Kaltinimai pribloškė merą

V.Satkevičius buvo kandidatas į Panevėžio miesto tarybą, o vakar į teismą atvyko jau kaip naujai išrinktas tarybos narys.

V.Satkevičius į Panevėžio miesto tarybą buvo išrinktas septintą kartą ir joje dirbo jau 22 metus.

Kai pareigūnai pradėjo tyrimą dėl galimai neskaidriai panaudotų lėšų krepšinio čempionatui, V.Satkevičius buvo šio miesto meras.

Praėjus dvejiems metams po čempionato pareikšti kaltinimai tuometį merą itin nustebino.

Jo teigimu, apie tai, kad Panevėžys ruošiasi priimti vienos grupės komandas, žinojo ir dėl to tarėsi visi tarybos nariai, o daugybę žiūrovų pritraukęs sporto renginys miestui davė tik pelno.

„Valstybė per prokuratūrą bandė nubausti asmenis, kurie ieškojo būdų, kaip surengti čempionatą, ir tai padarė. Už tokius veiksmus žmonės negali būti teisiami“, – išteisindamas nuo pat pasiruošimo čempionatui slapta sektus jo rengėjus prieš kelis mėnesius kalbėjo Vilniaus apygardos teismo teisėjas Alenas Piesliakas.

Byla buvo pradėta nagrinėti iš naujo

Vakar Vilniaus miesto apylinkės teismas iš naujo atvertė sukčiavimo bylą, kurią anksčiau nagrinėjo teisėjas Robertas Rainys. Jis yra vienas iš aštuonių teisėjų, tapusių įtariamaisiais mįslingoje korupcijos byloje.

Iš viso trys joje minimi asmenys yra susiję su šia sukčiavimo byla – ją nagrinėjęs teisėjas R.Rainys, vienas kaltinamųjų bendrovės „Idema“ direktorius Rolandas Vasiliauskas ir jį gynęs advokatas Drąsutis Zagreckas. Pastarasis iki šiol yra suimtas.

Vakar į teismo posėdį atvykęs R.Vasiliauskas, kurio advokatas yra sulaikytas, sužinojo, kad jam buvo paskirtas valstybės gynėjas.

Teisėja Irma Randakevičienė bylos dalyviams pranešė, kad R.Rainio nagrinėtos bylos automatizuotu būdu paskirstytos kitiems teisėjams.

Teismo iš naujo pradėtoje nagrinėti byloje sukčiavimu ir dokumentų klastojimu kaltinami įvairioms statybos verslo įmonėms vadovaujantys direktoriai.

Teisėjas R.Rainys šią bylą nagrinėjo metus, buvo paskelbęs kaltinamąjį aktą, apklausęs liudytojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.