Buvusį prokurorą auklės sutuoktinė

Girtas prie vairo sėdęs buvęs Tauragės apylinkės prokuratūros prokuroras Eduardas Builisovas jau anksčiau neteko darbo, o išgirdo ir teismo nuosprendį.

E.Builisovas pripažino kaltę, atsiprašė savo šeimos ir bendradarbių.<br>A.Pilaitienės nuotr.
E.Builisovas pripažino kaltę, atsiprašė savo šeimos ir bendradarbių.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2019, 8:53 AM

Savo kaltę visiškai pripažinęs, atsiprašęs ir dėl to gailėjęsis 53 metų tauragiškis E.Builisovas pripažintas kaltu, bet atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės – pagal laidavimą metams perduotas žmonai.

E.Builisovas labai prašė nekonfiskuoti jo automobilio „Peugeot“, prie kurio vairo buvo sulaikytas girtas.

Klaipėdos apygardos teisme buvęs prokuroras aiškino, kad mašina labai reikalinga, nes reikia nuolat lankyti jo senyvą, iš namų nebeišeinančią motiną, be to, šeimos finansinė situacija yra sudėtinga.

Tačiau teismas šio prašymo nepatenkino: buvęs prokuroras neteko ir automobilio, ir teisės vairuoti vienus metus.

Incidentas Tauragėje, Vytauto gatvėje, nutiko sausio 15 dieną apie 17 val.

Policijos pareigūnai pastebėjo įtartinai vairuojantį asmenį ir jį sustabdė.

Prie vairo sėdėjęs E.Builisovas į alkoholio matuoklį įpūtė 1,74 promilės etilo alkoholio. Tauragės ligoninėje atlikus kraujo tyrimą šis skaičius šoktelėjo iki 2,04 promilės.

„Tą dieną baigęs darbą užėjau pas pažįstamą pasikalbėti dėl baldų gamybos. Jis pasiūlė kavos ir brendžio. Nesijaučiau apsvaigęs, tad sėdau į mašiną.

Pamatęs iš prokuratūros einančią kolegę pasiūliau parvežti ją namo. Pavažiavus gal 300 metrų išvydau automobilį su švyturėliais ir įsukęs į aikštelę sustojau“, – teisme pasakojo E.Builisovas.

Jis tikino, kad problemų dėl alkoholio anksčiau nekildavo, Kelių eismo taisyklių nepažeidinėjo. Vairuoja jau daugiau kaip 30 metų – per tą laiką buvo baustas vienintelį kartą minimalia bausme už sustojimą neleistinoje vietoje.

E.Builisovo darbo stažas – 36 metai. Prokuratūroje jis dirbo 18 metų, jokių nuobaudų neturėjo. Dabar buvęs teisėsaugininkas užsiregistravęs Užimtumo tarnyboje.

Byla buvo išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka.

Prokuroras neprieštaravo, kad buvęs kolega E.Builisovas būtų atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės ir pagal laidavimą perduotas žmonai dvejiems metams, tačiau siūlė griežtesnį kaltės išpirkimo variantą: sumokėti 1000 eurų užstatą, uždrausti vairuoti dvejus metus, sumokėti 500 eurų į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą, o automobilį konfiskuoti.

„Nuoširdžiai gailiuosi dėl savo poelgio, pasielgiau mažvaikiškai, jau padariau išvadas. Man labai gėda prieš šeimą ir kolegas. Jau esu nubaustas – atleistas iš darbo, prašyčiau teismo skirti švelnesnę bausmę“, – gavęs paskutinį žodį sakė buvęs prokuroras.

Buvęs pagrindinis šeimos maitintojas dar neatsiskaitė su banku už paimtą paskolą, išlaiko studijuojančią dukterį.

Teisiamojo žmona sakė, kad jis kaip tikras tėvas užaugino jos dukterį iš pirmosios santuokos – baigusi mokslus ji tapo teisininke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.