Kaimynas Kaune įbaugino gyventojus: „Tai buvo baisiausia diena gyvenime“

„Tai buvo baisiausia diena gyvenime“, – tokius žodžius ištarė vaikai, svečiavęsi pas senelį. Jis, gindamas savo automobilį nuo kaimyno, buvo sumuštas. Smurtautojas sulaikytas, bet kaimynai bijo keršto.

V.Andriuškevičienė (kairėje), I.Vaičiulytė ir K.Valaitis bijo dėl savo saugumo.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Andriuškevičienė (kairėje), I.Vaičiulytė ir K.Valaitis bijo dėl savo saugumo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2019, 8:13 PM

Taikos prospekto daugiabutyje Kaune vyksta karas. 4A numeriu pažymėto namo gyventojai ir jų turtas praėjusį savaitgalį nukentėjo nuo girto kaimyno.

Siautėjusį vyrą ir jo sugyventinę policija sugavo ir sulaikė.

Policijos atstovė Justina Kazragytė sakė, kad dėl šio atvejo vyksta ikiteisminis tyrimas ir už padarytus veiksmus sulaikytiems asmenims gali grėsti dveji metai nelaisvės.

Atpažino savo kaimyną

Kovo 2-osios šeštadienio popietė sukrėtė Taikos prospekto gyventojus.

4A name gyvenantis Kęstutis Valaitis pasakojo, kad būdamas bendrame daugiabučio balkone išgirdo triukšmą.

„Iš pradžių kažkoks triukšmas kilo kitame kieme, paskui išgirdau, kad jau mūsų kieme žaidžiančius vaikus kažkas keikia ir jiems grasina“, – pasakojo vyras.

Vaikai išsilakstė, ir triukšmadarys patraukė prie Taikos prospekto 4A namo. Priėjęs prie laiptinės, kur gyvena K.Valaitis, ėmė spardyti kieme stovintį jo automobilį „Ford Focus“.

„Pamačiau, kad tai mano laiptinėje gyvenantis kaimynas Renatas Morkūnas.

Iš pradžių jis spyrė į automobilio galą ir jį įlenkė, paskui į priekinį veidrodėlį vairuotojo pusėje ir jį sulaužė“, – pasakojo K.Valaitis.

Apspardęs automobilį vyras įėjo į namo laiptinę, ten jį jau pasitiko K.Valaitis – jis bandė aiškintis, kodėl kaimynas siautėja.

Anūkai baisiai išsigando

„Tada jis man trenkė į veidą, iškeikė. Mano gyvenimo draugė iš buto išėjo į laiptinę pažiūrėti, kas dedasi, jai už nugaros stovintys į svečius atvykę mano anūkai baisiai persigando. Laimei, kažkas jau buvo iškvietęs policiją ir siautėjusį vyrą ir jį bandžiusią ginti sugyventinę išvežė į areštinę“, – pasakojo K.Valaitis.

K.Valaičio sugyventinė Vilma Andriuškevičienė teigė, kad kauniečio anūkai taip išsigando, jog sakė, kad tai baisiausia diena jų gyvenime.

Visi bijo vyro keršto

Visus įvykius matė ir su kaimyno siautėjimu jau anksčiau susidūrusi kita namo gyventoja Irena Vaičiulytė.

Moteris teigė, kad R.Morkūnas name augo nuo vaikystės.

„Kaimynė, kai vaikui buvo 3 metai, jį įsivaikino. Bet jis jau nuo paauglystės buvo linkęs nusikalsti ir daugiau metų praleido kalėjime nei laisvėje. Prieš dvejus metus jis grįžo pas įmotę, apsigyveno su viena moterimi“, – pasakojo I.Vaičiulytė.

Kaunietė teigė, kad kaimynas ne kartą yra ją keikęs, bet iki šiol nesmurtavo.

Senutė, pas kurią gyvena R.Morkūnas, su niekuo nebendrauja ir buto durų niekam neatidaro.

„Dabar gyvename apimti baimės. Kas bus, jei po sulaikymo neprognozuojamas vyras vėl grįš ir nežinia kada ir kas jam vėl šaus į galvą. Svarstome, kaip nuo jo gintis“, – sakė K.Valaitis.

Gresia laisvės atėmimo bausmė

Justina Kazragytė

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė

„Kovo 2 dieną apie 15 val. 23 min. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaukė pranešimo, kad Taikos prospekte du neblaivūs asmenys užpuolė nepažįstamą vyriškį, apspardė jo automobilį, grasino.

Nedelsiant sureagavus į gautą pranešimą ir atvykus pareigūnams pastebėta, kad išdaužtas greta esančios kirpyklos langas.

Tikslinant įvykio aplinkybes nustatyta, kad tie patys asmenys spardė ir apgadino kiemuose stovinčius du automobilius, trenkė juos sudrausminti bandžiusiam vyrui ir grasino vaikų žaidimo aikštelėje žaidusiems vaikams. Jie išsigandę pabėgo.

Pareigūnai operatyviai surado ir sulaikė iš įvykio vietos pasišalinusius du asmenis: vyrą, gimusį 1975 metais, kuriam nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,55 promilės, ir moterį, gimusią 1974 metais, kuriai nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,13 promilės.

Šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Už tai gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.