Pievomis pasprukusį keturratį, policijos pareigūnai aptiko paslėptą kieme

Kovo 28-osios pavakare, apie 18 val. 15 min., Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams tarnybiniu automobiliu važiuojant Telšių r., Rainių gyvenviete, buvo pastebėtas įtarimą sukėlęs keturratis motociklas.

 Pievomis pasprukusį keturratį, policijos pareigūnai aptiko paslėptą kieme.<br> Telšių apskrities VPK nuotr.
 Pievomis pasprukusį keturratį, policijos pareigūnai aptiko paslėptą kieme.<br> Telšių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2019, 1:27 PM, atnaujinta Mar 31, 2019, 8:17 PM

Kaip rašoma Telšių apskrities VPK pranešime, privažiavus arčiau pastebėta, kad transporto priemonė – be valstybinių registracijos numerių. Tačiau bandant sustabdyti, juo važiavę du asmenys nepakluso teisėtam policijos pareigūnų reikalavimui ir nurūko toliau.

Persekiojant keturratį motociklą, prie policijos pareigūnų prisijungė dar vienas Telšių apskrities VPK ekipažas. Po beveik pusę valandos trukusių gaudynių, jos vis tik baigėsi policijos pareigūnų nenaudai. Iš pradžių nuo pareigūnų sprukęs keliu, keturračio vairuotojas vėliau pasuko į pievas, kuriomis tarnybiniai automobiliai buvo privesti nusileisti didesnį pravažumą bekelėmis turinčiam keturračiui.

Nors lenktynėse keturračio vairuotojas buvo pranašesnis, Telšių apskrities VPK pareigūnai rankų nenuleido. Apvažiavus aplinkines Rainių kaimo apylinkes, buvo nustatyti abu keturračiu galimai važiavę neblaivūs asmenys.

Girtumą tikrintis atsisakęs galimas keturračio vairuotojas (gim. 1975 m.) ir galimai kartu vykęs keleivis (gim. 1983 m.) buvo sulaikyti. Netoliese nuo aptiktų asmenų rastas ir kieme paslėptas keturratis su identiškais šalmais, kuriuos mūvėjo sprukę asmenys.

Galimai keturratį vairavęs pilietis patrauktas administracinėn atsakomybėn dėl vairavimo neturint tam teisės (teisė vairuoti atimta), dėl nepaklusimo teisėtam policijos pareigūnų reikalavimui sustoti, dėl neįregistruotos, neapdraustos ir techniškai netvarkingos transporto priemonės eksploatavimo.

Policijos pareigūnai įspėja nepaklusnius vairuotojus, kad didelę grėsmę saugumui keliančios transporto priemonės visada eliminuojamos iš eismo. Todėl nepatartina vengti sustoti policijai stabdant, nes toks pasirinktas būdas užtraukia vairuotojams dar didesnę atsakomybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.