Pasieniečiai nutraukė klastotę pateikusios moters kelionę

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė autobusu iš Lietuvos vykusią moterį, kuri patikros metu pateikė, įtariama, suklastotą lenkišką asmens tapatybės dokumentą. Su įkalčiais pričiupta keleivė prisistatė Ukrainos piliete.

Moteris pareigūnams pateikė klastotę.<br>VSAT nuotr.
Moteris pareigūnams pateikė klastotę.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2019, 9:53 AM

Kaip informavo Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), ketvirtadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė Lenkijos link vykusį autobusą „Setra“, pažymėtą estiškais registracijos numeriais. Juo grupė keleivių iš Rygos vyko į Boną.

Kontrolės metu viena iš keleivių VSAT pareigūnams ištiesė 34-erių Lenkijos pilietės vardu išduotą asmens tapatybės kortelę. Dokumentas pasieniečiams iškart sukėlė įtarimų, todėl moteris buvo išlaipinta iš autobuso.

VSAT pareigūnai greitai išsiaiškino, kad pateikta lenkiško pavyzdžio tapatybės kortelė yra visiška klastotė. Padirbtą dokumentą turėjusi moteris apklausos metu prisipažino esanti Ukrainos piliete. Ji uždaryta į areštinę.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.