Šiaulių įmonės direktorių apgavo buvęs darbuotojas: pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo

Gerą darbą gavęs, o vėliau ir dalį verslo iš savo darbdavio perėmęs 42 metų šiaulietis už gerą geru neatsilygino. Priešingai – įžūliai apvogė.

Direktorių apgavo buvęs darbuotojas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Direktorių apgavo buvęs darbuotojas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-05 09:16, atnaujinta 2019-04-07 13:23

Į Šiaulių policiją praėjusiais metais kreipėsi krovinių gabenimo įmonės savininkas, kurį nustebino iš degalų tiekimo įmonės gauta sąskaita.

Maždaug per mėnesį pasinaudojant šios įmonės degalų pirkimo kortelėmis buvo įsipilta 12,5 tūkst. litrų dyzelino, kurio vertė – 13 717 eurų.

Šiaulietis verslininkas nurodė, kad degalų buvo įsipilta naudojantis degalų pirkimo kortelėmis, kurių jam negrąžino buvęs darbuotojas.

Tirti nusikaltimą ėmusiems pareigūnams verslininkas paaiškino, kad jam tekdavo dažnai vykti į užsienį, todėl jis ėmė ieškoti žmogaus, kuris organizuotų ir kontroliuotų įmonės darbus Lietuvoje.

Savininko žvilgsnis nukrypo į gerą pažįstamą, su kuriuo bendraudavo ir šeimomis.

Kelerius metus vairuotoju-vadybininku draugo įmonėje padirbėjęs vyras ėmė reikšti pretenzijas dėl per mažos algos ir, užsiminęs apie ketinimus kurti savo įmonę, pradėjo įkalbinėti firmos savininką parduoti jam vilkiką.

Su jo įmonėje dirbusiu draugu bendrovės savininkas išsiskyrė gražiuoju: pardavė jam vilkiką ir atidavė dalį verslo.

Dalį verslo draugui atidavęs ir jūrinių konteinerių vežimo Lietuvoje atsisakęs krovinių gabenimo įmonės savininkas nutraukė ir naftos produktų pirkimo ir pardavimo sutartį su bendrove, kuri palankiomis sąlygomis jo įmonei parduodavo degalus.

Kreditinės degalų pirkimo kortelės buvo užblokuotos, bet įmonei negrąžintos.

Kai po ilgo laiko pasinaudojant šiomis kortelėmis jo įmonės vardu buvo įsigytas didelis kiekis degalų, verslininką ėmė kamuoti įtarimai dėl buvusio darbuotojo.

Verslininko nuojauta pasitvirtino. Priremtas įrodymų vyras prisipažino apvaginėjęs buvusį darbdavį.

Pasipelnymo aferą sukurpęs vyras pasinaudodamas balso pakeitimo programėle, kuri vyrišką balsą pakeitė į moterišką, paskambino į degalinę, prisistatė buvusio darbdavio įmonės direktore ir pareiškė norą atnaujinti degalų pirkimo sutartį.

Paaiškinęs, kad šiuo metu yra užsienyje, o įmonės vilkikams degalų reikia jau dabar, apsišaukėlis įkalbėjo degalinės atstovą sutartį sudaryti elektroniniu būdu.

Nuo senų, pas jį užsilikusių buvusio darbdavio įmonės dokumentų vyras nukopijavo direktorės parašą, suklastojo įmonės antspaudą ir tokiu būdu sukurptą naftos produktų pirkimo ir pardavimo sutartį elektroniniu paštu nusiuntė degalinei.

Remiantis šia atnaujinta sutartimi buvo atblokuotos dvi senosios buvusiam darbdaviui negrąžintos degalų pirkimo kortelės.

Degalus šiaulietis perpildavo į talpyklas, kurias laikė pamotės garaže.

Patikrinę jį pareigūnai rado apie 6 tonas dyzelino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.