Uzbekas pasieniečiams pateikė fantazijos dokumentą

Padvarionių pasieniečiai sulaikė Uzbekistano pilietį, patikros metu pateikusį vadinamąjį fantazijos dokumentą – neegzistuojančio pavyzdžio neva tarptautinį vairuotojo pažymėjimą. Paaiškėjo, kad transporto priemonę užsienietis vairavo neturėdamas teisės.

 Uzbekas pasieniečiams pateikė fantazijos dokumentą.<br> VSAT nuotr.
 Uzbekas pasieniečiams pateikė fantazijos dokumentą.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2019, 3:13 PM, atnaujinta Apr 8, 2019, 3:15 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, sekmadienį vidurdienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai ties Vilniaus rajono Medininkų kaimu patikrinti sustabdė automobilį „Volkswagen Lupo“. Jis pažymėtas vokiškais registracijos numeriais.

Vairuotojas, 20-ies metų Uzbekistano pilietis, VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus transporto priemonės registracijos dokumentus, tačiau užsieniečio turėtas tarptautinio pavyzdžio vairuotojo pažymėjimas iškart sukėlė įtarimų. Netrukus paaiškėjo, jog tai vadinamasis fantazijos dokumentas. VSAT pareigūnai operatyviai išsiaiškino, kad šis užsienietis niekada ir neturėjo teisės vairuoti transporto priemonę. Taip pat nustatyta, kad automobilis neapdraustas transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu.

Dėl transporto priemonių vairavimo, neturint tam teisės ir neapdraustos civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu transporto priemonės vairavimo vyrui skirta 450 eurų bauda.

Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai sprendžia klausimą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo už dokumento suklastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu. Už tokį nusikaltimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Užsienietis po apklausos paleistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.