Dėl žolės deginimo Šiauliuose vykdomi reidai

Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros pareigūnai, siekdami mažinti gaisrų skaičių atvirose teritorijose, rengė reidus Šiaulių mieste ir rajone. 

 Šiauliuose ir Šiaulių rajone dėl sukeltų gaisrų vyksta reidai.<br> PAGD nuotr.
 Šiauliuose ir Šiaulių rajone dėl sukeltų gaisrų vyksta reidai.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2019, 3:25 PM

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, pareigūnai su bepiločiu orlaiviu stebėjo miesto apylinkes ir atviras teritorijas. Jie gyventojams priminė, kaip tinkamai kūrenti šašlykines, nurodė, kuriose vietose galima kurti laužus, kaip eksploatuoti šildymo ir elektros įrenginius, kaip elgtis kilus gaisrui.

Valstybinės priešgaisrinės priežiūros pareigūnai tris dienas kartu su Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Šiaulių valdybos specialistais ir VĮ Valstybinių miškų urėdijos Kuršėnų regioninio padalinio gamtotvarkos specialistais rengė operatyvinius reidus Šiaulių mieste ir rajone, taip pat ir Rėkyvos ežero pakrantėse. Pareigūnai apžiūrėjo nenušienautas pievas, tikrino sodų bendrijas ir kaimiškąsias teritorijas.

Reidų metu žolės deginimo atvejų nenustatyta, tačiau sodininkystės ir augalininkystės atliekas gyventojai vis dar linkę deginti. Miestuose ir miesteliuose atliekas deginti yra griežtai draudžiama, tačiau kaimo vietovėse, jei gyventojai neturi sąlygų kompostuoti augalininkystės atliekų, jas galima deginti laikantis priešgaisrinės saugos bei aplinkos apsaugos reikalavimų. Gyventojams primintos pagrindinės gaisrinės saugos taisyklės, kurių privaloma laikytis kūrenant laužus, ir kokia administracinė atsakomybė gresia už žolės deginimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.